En Sıcak Konular

ABD adaleti beş yıl gecikmeli!

4 Eylül 2008 11:54 tsi
ABD adaleti beş yıl gecikmeli!
Filistin İslami Cihad'a destek sağladığı iddiası ile 5 yıldır demir parmaklıklar arkasında kalan Arap kökenli Prof. kefaletle serbest.

ABD'de terör davasıyla yargılanan en üst düzey Amerikalılar'dan Arap kökenli profesör Sami Al Arian, beş yıl sonra kefalet karşılığı serbest bırakıldı. Güney Florida Üniversitesi'nde bilgisayar bilimi profesörü olarak görev yapan Arian'ın Virginia'daki kızının evinde kalmak üzere serbest bırakılması Amerikalı Müslümanları sevindirdi.

Profesör Arian'ın kızı Laila, The New York Sun gazetesine, "Babam ile birlikte vakit geçirdiğimiz için çok sevinçli ve mutluyuz. Sonunda bir araya geldik." dedi.

Profesör Arian, Filistinli İslami Cihad grubuna mali destek sağladığı iddiası ile Şubat 2003'ten beri tutuklu idi. 2005'te Florida jurisi Ariad'ın ABD'de İslami Cihad'a ait bir hücrede çalıştığı suçlamalarını reddetti. Daha sonra Arian, daha alt derecede bir iddiadan suçlu bulundu ve Nisan'da sınırdışı edilmesine karar verildi. Ancak savcılar, başka bir davada ifade vermeyi reddettiği için hapiste kalmasını sağladılar. Arian ve avukutları, bunun hukuksuzluk olduğunu savundular.

Geçen hafta, federal yargıç, göçmenlik bürosu yetkililerine 2 Eylül'e kadar süre tanıyarak Arian'ın hala neden hapiste olduğunu açıklamaları istedi. Federal yargıcın verdiği sürenin dolmasına saatler kala Profesör Arian serbest bırakıldı.

Serbest bırakılmasının babasının bir tehdit olmadığını gösterdiğini belirterek "Babamın serbest bırakılması gereken toplumun saygın bir üyesi olduğu ortaya çıktı. Bir sonraki adımın tamamen özgürlüğü olacağını ümit ediyorum." dedi.

Arian'ın avukatı Jonathan Turley de aynı mesajı vererek "Çok sevindik ve rahatladık. Dr. Al Arian ailesi ile yeniden bir araya geldi. Hakkındaki diğer iddialardan mahkemede aklanmayı ve tamamen serbest kalmayı bekliyor." dedi.

Amerikan İslam İilişkileri Konseyi (CAIR) Başkanı Nihad Awad, "Bir çok yıl devam eden üzüntüden sonra, Al Arian'ın çocukları Ramazan'ı babaları ile birlikte geçirebilecekler. Dr. Al Arian'ın serbest kalmasını sevinçle karşıladık. Bu rahatsız eden davada adaletin tam tecelli edeceğini ümit ediyoruz." şeklinde konuştu.

Müslüman Amerikan Toplumu (MAS) da Profesör Arian'ın serbest bırakılmasını memnuniyetle karşıladı. MAS Özgürlük (MASF) direktörü Mehdi Bray, "Allah'a şükürler olsun. Dr. Al Arian ve ailesi mübarek Ramazan'da tekrar bir araya geldi. Dr. Al Arian'ın serbest bırakılmasının tamamen aklanmasının bir başlangıcı olduğunu ümit ediyorum." dedi.

Dünya Bülteni



Bu haber 394 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,687 µs