En Sıcak Konular

Erdoğan ve Başbuğ, Ertuğrul Özkök’te anlaştı!

4 Eylül 2008 13:17 tsi
Erdoğan ve Başbuğ, Ertuğrul Özkök’te anlaştı! 22 Temmuz’dan hemen önce. KK Komutanı Başbuğ, odasındaki misafire, ‘size bir soru sorabilir miyim’ diyor. Misafir ‘buyrun’ diyor. İlker Başbuğ’un o sorusu, ‘Dolmabahçe görüşmesi’ndeki yorum ile aynı! Başbaka

Hürriyet’deki bugünkü yazısında Genel Yayın Yönetmeni Özkök, 22 Temmuz’den kısa süre önce Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda gerçekleşen bir görüşmeyi aktardı. Bu görüşmenin tarafları, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ (o  zaman KK Komutanı) ve Ertuğrul Özkök’tü.

Bizim ilgimizi çeken bölümü aktarıyoruz. Özkök yazıyor; “Sohbetimizin sonunda ise, ‘Hep siz sordunuz. Ben de size bir soru sorayım’ diyerek şöyle devam etmişti:

‘Sizce Türkiye’de burjuvazi, kültürel değerlerine sahip çıkıyor mu?’ Türkiye’de varlıklı kesimlerin kültürel olaylara sahip çıkıp çıkmadığını soruyor zannettim.

‘Evet son yıllarda şirketler ve işadamları kültüre çok para yatırmaya başladılar. Sponsorluklar çok iyi gidiyor. Özel müzeler açılmaya başladı. İstanbul, ciddi bir uluslararası konser merkezi oldu’ demiştim.

Ancak konuyu biraz açınca, asıl sormak istediği şeyin farklı olduğunu anlamıştım.

Genelkurmay Başkanı, bir toplumun başarısının sadece ekonomik gelişmeyle ölçülemeyeceğini, kendi değerlerine de sahip çıkması ve geliştirmesi gerektiğine inanıyordu.

Konuşmasından sanki, biraz medyaya, (buraya dikkat) daha açıkçası bana üstü örtülü bir eleştiri yaptığı izlenimi çıkarmıştım.

Bizlerin hükümetleri değerlendirirken sadece ekonomik performansına bakmamızı eleştiriyor gibi gelmişti.”

Dolmabahçe’de bir başka Temmuz günü!

Bu görüşme cebinizde dursun. 2008 yılının 24 Temmuz’un da ise Ertuğrul Özkök, Dolmabahçe’de Başbakan Erdoğan ile bir araya gelmişti.

Yine bizzat Özkök tarafından kaleme alındığı haliyle, o “röportajın” da ilgili bölümünü aktarılım…

“ Özkök:  Araştırmalara bakılırsa, son olaylardan sonra halk arasında size yönelik eleştirilerin çoğaldığı sonucu çıkıyor. Bunu siz de kabul ediyor musunuz?

Erdoğan: Ben halkın arasındayım. Onlar ne düşünüyor çok iyi biliyorum. Halkta bir sorun yok. Sorun seçkinciler grubunda. Onlar hangi istikameti istiyorsa, Türkiye oraya gitsin istiyorlar. Ama halkın da iradesi var. Seçim sonuçları var. Seçkinciler bugüne kadar istediklerini yaptırmayı başarmış. Ama bu artık değişiyor.

Özkök: Sayın Başbakan, seçkin deyince kimi anlıyorsunuz? Mesela ben seçkinci miyim?

Erdoğan: Evet…

Başbakan bir ‘seçkinci’ olarak tanımladığı Özkök’e; ‘Sorun sizde’, ‘Siz hangi istikameti istiyorsanız, Türkiye oraya gitsin istiyorsunuz’, ‘Bugüne kadar istediklerini yaptırmayı başarmışsınız. Ama artık bu değişiyor’ mu diyor?

Bu ayrı bir tartışma konusu ama sanırız fark ettiniz, iki metnin ve iki kişinin Ertuğrul Özkök’e bakışları arasında bir mutabakat/ortaklık var.

Elbette birbirinden habersiz bu uzlaşı, Ertuğrul Özkök’ün “burjuva ve seçkinci” olduğunu söylüyon. Bunda bir sakınca yok ama dikkat edilirse hem Başbakan hem de Genelkurmay Başkanı “eleştirel”.

Bu durumun “iyi olmadığı” konusunda mutabakatları anlaşılıyor! E, diyelim akil adamların feraseti bir başka oluyor.

www.iyibilgi.com



Bu haber 2,589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,450 µs