En Sıcak Konular

Türkiye 10 yıldan önce üye olamaz!

3 Eylül 2008 21:09 tsi
Türkiye 10 yıldan önce üye olamaz!
Hollanda'da muhalefetteki Liberal Parti Türkiye için serbest dolaşımın olamayacağı farklı statüde bir AB üyeliği olması gerektiğini savunuyor.

Partinin gelecek yıl yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimleri için hazırladığı taslak programda, Türkiye'nin aslında Avrupa Birliği'ne hiç kabul edilmemesi gerektiği ileri sürülüyor. Buna karşın 'Türkiye ancak Türk vatandaşlarının serbest dolaşımdan yararlanamayacağı özel bir konumla birliğe kabul edilebilir' denilen programda, Türkiye'nin henüz üyeliğe hazır olmadığı ve özel statüdeki üyelik için bütün koşulları yerine getirmesi kaydıyla en erken 10 yıl sonra üye yapılabileceği önesürülüyor.

Partinin eski liderlerinden Frits Bolkestein başkanlığında liberallerin önde gelen isimlerinden oluşan 10 kişilik komisyon tarafından hazırlanan taslak seçim programında, üyelik perspektifinin sürmesi için ekonomik ve siyasi reformlarının desteklenmesi gerektiği belirtilen Türkiye'nin demokratik bir hukuk devleti olduğunu göstermesi gerektiği de ifade ediliyor.

Komisyon üyelerinin büyük çoğunluğunun üzerinde görüş birliğine vararak hazırladığı belirtilen programda, AB'nin 2014yılına kadar Hırvatistan dışında hiçbir üyeyle genişlemeye gitmemesi gerektiği savunuluyor. Tam adı 'Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi' olan, ancak kamuoyunda Liberal Parti olarak bilinen VVD, şu anda işbaşındaki koalisyon hükümetinden önce, ülkenin son 20 yılında bütün hükümetlerde koalisyon ortağı olarak yer aldı. Halen 150 üyeli Temsilciler Meclisi'nde 21 üyeyle ikinci büyük muhalefet partisi konumunda bulunan VVD, Avrupa Parlamentosu'nda da 4 üyeyle temsil ediliyor.

haber10



Bu haber 326 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,723 µs