perde arkası! | " /> perde arkası! | "/>

En Sıcak Konular

Gilani'ye yapılan sukiastın perde arkası!

3 Eylül 2008 19:13 tsi
Gilani'ye yapılan sukiastın perde arkası! Pakistan Başbakanı Gilani Rawalpindi’de konvoyuna düzenlenen silahlı saldırıdan kıl payı kurtuldu. Peki saldırıyı kim üstlendi? Gilani'ye verilmek istenen mesaj ne?

EL Cezire’nin verdiği bilgilere göre Pakistan Başbakanı Gilani Rawalpindi’de konvoyuna düzenlenen silahlı saldırıdan kıl payı kurtuldu.

İçişleri Bakanlığı Sekreteri, Kamal Shah, saldırı yapıldığında Gilani ve personelinin kurşun geçirmez aracında olmadığını söyledi.

Raporlara gore Gliani’nin oğlu Moosa ve Keşmir ve Kuzey Bölgesi İlişkileri Federal Bakanı Qamar Zaman Kaira, başbakanı karşılamak için İslamabad Havaalanına giden konvoyun içindeydiler.

Gilani’nin sözcüsü Zahid Bashir iki kurşunun aracın yan penceresine isabet ettiğini söyledi.

Başbakanın danışmanlığını yapan Rehman Malik saldırı hakkında soruşturmaların başladığını ve ilk raporların 24 saat içinde kamuya açıklanacağını bildirdi. Hükümetin soruşturma ekibini yüksek rütbeli bir infaz yargıcı yürütüyor.

Dawn’ın yaptığı habere göre Başbakan Sözcüsü Zahid Bashir, keskin nişancı tarafından yapılan birden fazla atışın, başbakanı öldürmeye yönelik olduğunu söyledi.

AFP’nin haberine göre İçişleri Bakanı Rehman Malik saldırıyı “korkakça bir girişim” olarak niteledi. Enformasyon Bakanı Sherry Rehman ise olay yerinde gerekli soruşturmaların başlatıldığını söyledi. Rehman ayrıca Gilani’nin konvoyda olmadığını ve güvenli bir şekilde İslamabad’a ulaştığını belirtti.

Taliban iddialı saldırı

Pakistanlı bir Taliban sözcüsü, Pakistan’ın kuzeybatısındaki Taliban mensuplarına yapılan saldırılardan Gilani’nin sorumlu olduğunu savunarak suikastı Taliban’ın gerçekleştirdiğini söyledi. Taliban'ın sözcülüğünü yapan Muslim Khan, Reuters’a verdiği demecinde, “Hükümete ve kurumlarına yönelik bu tür saldırılara devam edeceğiz” dedi.

Saldırıdan sonar Gilani’nin kurşun geçirmez aracı partisinin önüne çekildi.

Güvenlik soruları

Enformasyon Bakanı Sherry Ramhan, olayın güvenlik önlemlerinde bir sapmadan dolayı kaynaklandığını inkar ederken, El Cezire’nin İslamabad muhabiri Kamal Hyder olay yerinde verdiği demecinde ise güvenlikte hiç şüphesiz bir hata vardı” dedi. Hyder’e göre keskin nişancının kendisini gizlemesi ve kaçısını garantilemesi bir soru işareti.

Lahore’daki bir toplantıdan İslamabad’a dönen başbakan Gilani’ye yapılan saldırı hakkında El Cezire’nin başka bir muhabiri Mike Hanna, saldırının çok profesyonel bir keskin nişancı tarafından düzenlendiğini ve süratle hareket eden bir araca yönelik olduğunu, belirtti.


Gilani’nin Pakistan Halk Partisi lideri Asif Ali Zardari ise 6 Eylül’de düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimlerini bekliyor.

Soruşturma

Bu Çarşamba günü öğleden sonra özel eğitimli köpeklerle birlikte olay yerine gelen polis, saldırının gerçekleştiğini tahmin ettikleri küçük bir tepede incelemeler gerçekleştirerek, soruşturma için ipucu aradılar.

Yol geçiçi olarak kapatılmış ve trafik yolun her iki yanında da durmuştu. Yol inşasında çalışan dört işçi, olay sırasında silah sesi duymadıklarını ve polis ulaşana kadar hiçbir şeyden haberleri olmadıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Başbakan'a yapılan suikastı kınadı

Nation Gazetesinin haberine göre Cumhurbaşkanı Mohammadmian Soomro, bu Çarşamba Başbakan Gilani’nin konvoyuna ateş açanları sert bir şekilde kınadı. Cumhurbaşkanı Gilani’nin sağlığı için dua etti. Cumhurbaşkanı ayrıca gerçeklerin aslını öğrenmek için eksiksiz bir soruşturma yapılmasını ve saldırıya katılan isimlerin bulunmasını emretti.

timeturk



Bu haber 348 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,254 µs