CHP'den Genelkurmay'a destek | " /> CHP'den Genelkurmay'a destek | "/>

En Sıcak Konular

CHP'den Genelkurmay'a destek

3 Eylül 2008 14:17 tsi
CHP'den Genelkurmay'a destek Genelkurmay'ın Ergenekon tutuklusu iki Orgeneral'e yaptırdığı "resmi" ziyaret Ankara'yı sarsarken, CHP'yi sevince boğdu. Ancak bir de sitemi oldu CHP'nin...

Genelkurmay Başkanlığı, Kocaeli Garnizon Komutanı Korgeneral Galip Mendi’nin bugün Ergenekon davasında tutuklu olarak yargılanan emekli komutanlar Hurşit Tolon ile Şener Eruygur’u TSK adına ziyaret ettiğini açıkladı. Bu ziyaret gündeme bomba gibi düştü. CHP ziyarete destek verdi hatta geç kalmış buldu.

CHP: GEÇ KALMIŞ BİR ZİYARET

Mersin Milletvekili Chp Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, Genelkurmay tarafından tutuklu paşalar Şener Eruygur ve Hurşit Tolon'a yapılan ziyareti değerlendirdi. Özyürek şunları söyledi:
"Geç kalmış bir ziyaret. İki orgeneral de TSK'da üst düzeyde önemli görevler yapmış, Türk Ordusu'nda herhangi yanlış bir davranışı olmamış saygın komutanlardır. Ne yazık ki bunlar gözaltına alındığında TSK'dan hiçbir sahip çıkma veya benzeri tepki kamuoyuna yansımadı. Kamuoyunda bu bir vefasızlık olarak görüldü. Yeni Genelkurmay Başkanı Başbuğ'un talimatıyla bu ziyaretin yapıldığı anlaşılıyor. Ordu yanlıştan dönmüştür."


ÖYMEN: TSK'NIN SAHİP ÇIKMASI İSABETLİ

CHP Bursa Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, TSK’nın emekli paşalara sahip çıkmasını normal karşıladığını açıkladı. Öymen, söz konusu ziyaretle ilgili olarak şunları söyledi:

“Hangi suçtan suçlandıkları bile bilinmediği halde iki emekli orgeneral bugün tutuklu bulunuyor. Buna rağmen milletvekillerinin, çeşitli dernek üyelerinin ziyaretleri engelleniyor. Demokratik ülkelerde bunun normal olduğunu düşünmüyorum. Tamam hukuki bir süreç işlemektedir ancak insanlar mağdur edilmemelidir.

Genelkurmay Başkanlığı’nın iki eski değerli komutana sahip çıkma, onlarla ilişki kurma isteği içinde olmasını yadırgamıyoruz. ‘Sağlık durumları nedir, birşeye ihtiyaçları var mı?’ diye sormaları normaldir. Mesela bir Vali tutuklansa İçişleri yetkilileri onu ziyaret etmez mi? Askerin ziyareti neden yadırganıyor? Biz bunu isabetli bir hareket olarak değerlendiriyoruz ve eleştirilecek bir yanı olmadığını düşünüyoruz.”

aktif haber



Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,605 µs