Ermenistan açıklaması | " /> Ermenistan açıklaması | "/>

En Sıcak Konular

Gül'den Ermenistan açıklaması

3 Eylül 2008 14:10 tsi
Gül'den Ermenistan açıklaması Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erivan'a yapacağı olası ziyareti ile ilgili basın mensuplarının sorularına cevap verdi. Gül Erivan ziyareti için neyi bekliyor?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bosna Hersek Konseyi Başkanı Haris Silajdziç, konsey üyeleri Nebojsa Radmanoviç ve Zeliko Komşiç ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Gül, burada gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Milli maçı seyretmek için Erivan'a gidip gitmeme konusunda henüz net kararını vermediği yönünde yaptığı açıklamanın hatırlatılması üzerine, "Erivan'a ziyaret ile ilgili son değerlendirmeniz nedir ?" şeklindeki soru üzerine Gül, "Günü geldiğinde, vakti geldiğinde konuyla ilgili bilgi verilecektir" dedi.
 
Abdullah Gül'ün ziyareti için Erivan'dan garantiler bekleniyor 
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın 6 Eylül'de Erivan'da oynanacak Ermenistan-Türkiye A milli futbol takımları maçını birlikte izleme konusundaki kararını, bugün Erivan'da iki ülke diplomatları arasında yapılacak müzakerenin sonuçlarına göre açıklayacak.

Cumhurbaşkanı, Erivan'a gitmek istiyor; ancak bunun sağlanması için de Ankara'ya birtakım garantilerin verilmesi gerekiyor. Edinilen bilgiye göre, ziyaretin gerçekleşmesi halinde Gül ile Sarkisyan görüşmesinde sadece Türkiye'nin gündeme getirdiği Kafkasya İstikrar ve İşbirliği Platformu ele alınmayacak. Cumhurbaşkanı, Ermeni işgali altındaki Yukarı Karabağ ve diğer Azerbaycan topraklarına ilişkin sorunu gündeme getirecek.

Sarkisyan'ın daveti, Çankaya Köşkü'nde uzun bir süredir, iç ve dış yansımaları kadar güvenlik boyutu ile de değerlendiriliyor. Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Ünal Çeviköz başkanlığında bir heyet bugün Erivan'da Ermenistanlı yetkililerle bir araya gelecek. Cumhurbaşkanı Gül'ün Erivan Havaalanı'nda kim tarafından karşılanacağından güvenliğin nasıl sağlanacağına kadar bütün konular masaya yatırılacak. Türkiye'nin ortaya attığı Kafkas İttifakı konusunda da Ankara'nın düşünceleri aktarılacak. Türk heyetinin vereceği rapor, Gül'ün kararını kesinleştirecek. Çankaya Köşkü'nden bir yetkili, "Cumhurbaşkanımız gitmek istiyor. Ancak birtakım garantilerin alınması gerekiyor. Karar, en geç bugün akşam ya da yarın açıklanır." dedi. Gül, Erivan'a gitmesi halinde havaalanından doğrudan maça gidecek ve maçın bitiminde Ankara'ya dönecek. 
 
cihan



Bu haber 370 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,245 µs