En Sıcak Konular

Canlı bombadan acı itiraf!

3 Eylül 2008 10:31 tsi
Canlı bombadan acı itiraf! 
Üstünde tam 20 kilo bomba vardı. Pimi çekmek üzereyken yakalandı. Peki bu işe nasıl karar vermişti. İşte bomba itiraflar;

Irak'ta üzerinde 20 kilo bombayla yakalanan 15 yaşındaki Raniya İbrahim, canlı bomba olup intihar saldırısı eylemi yapmaya kocasının 'cennetin nasıl güzel bir yer olduğunu' anlatan kocası tarafından ikna edildiğini söyledi. Ancak Raniya'nın şüphelerini gören kocası, onu ilaçla sersemletip, üzerine uzaktan kumandalı bir bomba geçirmiş.

KOCASI İKNA ETTİ

AFP'ye konuşan İbrahim 14 yaşında evlendirildiğini aslında doktor olmayı istediğini söyledi. Kocasının da kendisini intihar saldırısı düzenlemeye teşvik ettiğini belirten Raniya, “Kocam şehitliğin doğru şey olduğunu söyledi” diyen Raniya, “Bana cennette beyaz tenli, koyu siyah gözlü dişi melekler olduğunu söyledi. Cennet çiçeklerle dolu, birinden şerbet, diğerinden bal akan iki nehirli bir yerdi” dedi.

Raniya’nın kocasının ise , çoğu kafa kesme eylemlerinden oluşan 40 cinayetten aranan bir El Kaide üyesi olduğu belirtildi.

İLAÇLI ŞEFTALİ YEDİRDİLER

Raniya kendisine bombalı kuşağın nasıl takıldığını anlatırken tüyler ürperten itiraflarda bulundu: “Kocam beni kuzeninin evine götürdü. İlk kez gördüğüm bir kadın kuşağı takmamı istedi. Patlamayacağını söyleyerek sadece onu üzerime geçirmemi istedi. Kuşağı taktım. Kadınla birlikte minibüse binerek pazara gittik. Orada ayrılmadan önce bana şeftali verdi. (Şeftaliyi yedikten sonra) Başım dönüyordu, çift görmeye başlamıştım.”

BOMBA UZAKTAN KUMANDALI ÇIKTI

Raniya, yakalanmadan kısa süre önce üç polisin öldürüldüğü pazarı geçmeye çalışıyordu. Zaten olay yerinde olan polis, hareketlerinden şüphelendiği Raniya’dan durmasını istedi. Ancak Raniya dinlemeyince bir polis silahını çekerek ona doğrulttu, diğeri de arkasına geçerek ellerini kelepçeledi.

Polis yetkilileri, uzaktan kumandalı bombanın, El Kaide’nin üç polisi vurduğu pazara yeni polis ekiplerinin toplanmasının ardından patlatılmasının planlandığını söylediler.

İlgili haber;

İşte 15'lik canlı bomba -Video

İnternet haber



Bu haber 316 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,713 µs