En Sıcak Konular

Ergenekon'dan Dev-Sol'a eylem siparişi!

3 Eylül 2008 09:12 tsi
Ergenekon'dan Dev-Sol'a eylem siparişi! Ergenekon'un diğer terör örgütleriyle bağlantılarına her gün yeni bir halka ekleniyor. Hizbullah'la olan ilişkileri belgelenen Ergenekon'un, önemli bazı sansasyonel eylemler için DHKP/C ve Dev-Sol gibi örgütleri kullandığı tanık ifadeleriyle ortaya çık

Dev-Sol örgütünün eski mensubu, gizli tanıklardan biri, Ergenekon'un sansasyonel eylemler için Dev-Sol'u kullandığını anlatıyor. İki terör örgütü arasındaki gizli bağlantının örgütün gerçekleştirdiği suikastlarda kendini gösterdiğini ifade ediyor. Tanık, eski MİT mensubu Hiram Abas, emekli paşa İsmail Selen, emekli paşa Memduh Ünlütürk gibi cinayetlerin de sansasyonel olduğunu aktarıyor.

Bir başka gizli tanık ise Dev-Sol'un üyelerinin bile haberdar olmadığı karanlık ilişkiler içerisinde olduğunu söylüyor: "Temel Cingöz, görevli olduğu dönemde Adana'da, Adnan Temiz isimli Dev-Sol militanının ekip komutanlığını yaptığı SDB ekibince taranarak öldürüldü. Adnan Temiz, Jandarma A Tipi Özel Kuvvetler'de Necmi Suna'nın akrabasıdır. Yine Adnan Temiz, Adana'da Amerikan Mozelle isimli çavuşun öldürülmesi eylemine karıştı, daha sonra yakalanarak tutuklandı. Malatya Cezaevi'nde tutuklu bulunduğu sırada örgüte ihanet ettiği gerekçesiyle yine örgüt mensupları tarafından öldürüldü." Poliste yakalanıp da ifade vermeyen örgütçü sayısının yok denecek kadar az olduğunu anlatan tanık, "Temiz'in ifadesinde örgüte zarar verecek bir şey yoktur. Yani ifade vermiş olması bahane edilerek Temiz öldürülerek susturulmuştur." diye konuşuyor.

Dev-Sol içerisinde faaliyette bulunmuş bir gizli tanığın ifadeleri de terör örgütlerinin nasıl kullanıldığını ortaya çıkarıyor. Gizli tanık, "Bu mücadelenin içerisinde iken yaptıklarımı ve düşündüklerimi doğru olduğuna inanarak yaptım. Ancak daha sonra yaşadığım süreci gözlemlediğimde örgüt içerisinde çok ciddi çelişkiler gördüm. Susurluk'ta ortaya çıkan tabloyu ve son olarak Ergenekon operasyonunda ortaya çıkan ilişkileri ve yaşadığım süreci değerlendirdiğimde DHKP/C örgütünün kullanıldığı kanaatine vardım." diyor.

Terör örgütleri kullanıldı

Savcılığın iddianamede yaptığı açıklamalarda ise DHKP/C, Dev-Sol terör örgütlerinin kurulduğu günden itibaren birçok sansasyonel eylemler gerçekleştirdiği ifade ediliyor. Süreç içerisinde aralarında ülkemizde başbakanlık, bakanlık yapmış kişilerden generaller, emniyet müdürleri, savcı ve hakimler, MİT mensupları gibi devletin yetiştirmiş olduğu birçok önemli şahsiyetin yapılan eylemler sonucu hayatlarını kaybettiği ifade ediliyor. 12 Eylül 1980'e kadar 35 polis, 23 asker ve 240 vatandaşı öldüren Dev-Sol'un ülkemizi darbe ortamına sürükleyen 1980 öncesi sağ-sol çatışmalarında en aktif rol oynayan terör örgütü olduğu da vurgulanıyor.

Mezar evler

DHKP/C ve Dev-Sol'u kullandığı ortaya çıkan Ergenekon'un, 'domuz bağı' ile işlenen vahşi cinayetler ve 'mezar evler'le gündeme gelen terör örgütü Hizbullah'la irtibat kurduğu daha önce ortaya çıkmıştı. Ergenekon sanığı emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün talimatıyla eylemler yapan Hizbullah'a en büyük darbe, İstanbul polisi tarafından 17 Ocak 2000'de indirildi. Polisin örgüt üyeleriyle girdiği çatışma sonucunda örgütün lideri Hüseyin Velioğlu ölü olarak ele geçirildi. Operasyondan iki gün sonra Üsküdar'da bir eve yapılan operasyonla da Hizbullah'ın, eşi görülmemiş bir toplu mezar vahşetine giriştiği ortaya çıktı. Evin kazılan her köşesinden toprağa gömülmüş cesetler çıktı.

Hablemitoğlu öldürülecek diye sevinmiş: Bir solucan ayıklanır

Ergenekon terör örgütü üyeliği suçlamasıyla tutuklanan sanıklardan Doç. Dr. Ümit Sayın'ın, Necip Hablemitoğlu'nun öldürüleceğini suikasttan 8 ay önce bildiği ortaya çıktı. Sayın, internet üzerinden MSN'de yaptığı bir görüşmede, Hablemitoğlu'nun 'bir yıl içinde öldürüleceğini' söylüyor ve 'bir solucan ayıklanır' diye seviniyor. Ergenekon iddianamesi eklerinden 405. klasörde, adli tıpçı Sayın'ın bilgisayarından çıkan MSN yazışmaları yer alıyor. Buna göre 1 Nisan 2002'de Sayın "xyz" olarak kullandığı rumuzuyla "masonik bir örgüt kurmak" için sürekli yazıştığı "radkem" kodlu kişiyle görüşüyor. Ümit Sayın'ın, MSN'de yaptığı görüşme özetle şöyle:

XYZ: Habmit tamamen bizim tarihimizden silinmek zorunda. Bu adam tam bir pislik. Farklı gruplarla oynayarak farklı güçler ve çıkarlar sağlıyor. Bunun tantan farkında. Habmit korkuyor. Çünkü arkasında ne mit, ne genkur ne de emniyet var. Şu anda birinci adam listede.

Radkem: Evet

XYZ: Silahı yok. Tek gücü medya. Onu da kaybetti. Habmit gidici bir yıla kadar. Bir solucan ayıklanır.

Radkem: Gitsin bence de.

İbrahim Balta, İstanbul
 
zaman



Bu haber 2,901 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,527 µs