En Sıcak Konular

'AKP her yerde iktidara gelebilir, bir il hariç'

2 Eylül 2008 20:11 tsi
CHP MYK üyesi Ali Kılıç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "yerel seçimlerde Tunceli'yi istiyorum" açıklamalarına ilişkin "AKP Türkiye'nin yer yerinde iktidara gelebilir ama Tunceli'de iktidara gelemez." dedi. İşte o polemik...

CHP MYK üyesi Ali Kılıç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “yerel seçimlerde Tunceli’yi istiyorum” açıklamalarına ilişkin “AKP Türkiye’nin yer yerinde iktidara gelebilir ama Tunceli’de iktidara gelemez. Kaleyi içten fethetmeye çalışabilirler. Başbakan kaleye kadar gelir ama bu kalenin surlarının gölgesinde dahi duramaz” dedi.

AKP’nin yerel seçimlerde, “kale” olarak tabir ettiği ve seçimlerde başarıyla çıkmak için çalışmalarını hızlandırdığı illerinde başında gelen Tunceli’de, CHP, yerel seçimlerde “tek başına” iktidar olmayı hedefliyor. Yerel seçim çalışmaları ve CHP’nin önümüzde ki dönem gerçekleştireceği Program Kurultayına ilişkin Tunceli’de temaslarda bulunan CHP MYK üyesi Ali Kılıç, AKP’nin yerel seçimlerde “Tunceli oyununu” bozacaklarını söyledi. Kılıç, AKP’nin Tunceli’de başarılı olabilmesi için öncelikle Alevilerin sorunlarına eğilmesi gerektiğini kaydetti.

-“ERDOĞAN TUNCELİ OYUNUNU KAYBEDECEK”-

CHP il binasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıç, Tunceli’de yerel seçimlere yönelik ciddi bir çalışma içinde olduklarını belirtti. AKP’nin yerel seçimlerde Tunceli’ye yönelik ilgisi üzerine sorulan soruya cevap veren Kılıç, “AKP Türkiye’nin yer yerinde iktidara gelebilir ama Tunceli’de iktidara gelemez. Kaleyi içten fethetmeye çalışabilirler. Başbakan kaleye kadar gelir ama bu kalenin surlarının gölgesinde dahi duramaz. Eğer bu kaleyi fethetmek istiyorlarsa AKP’nin cem evlerini ibadethane olarak kabul etmesi gerekir. Tayyip Erdoğan buraya oynuyor ama bu oyunu kaybedecek” dedi.

-ERGENEKON DAVASI-

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Ergenekon davasına ilişkin “Başbakan savcıysa bende avukatıyım” açıklamasının bölge halkı tarafından tepki ile karşılandığı yönünde ki başka bir soruyu cevaplandıran Kılıç, “Bölge halkı mazlumun avukatlığından rahatsız olmaz” dedi.

Ergenekon iddianamesinde Başbakan hakkında ki iddiaları hatırlatan Kılıç, “Başbakan iddianamenin savcısı konumundayken sanık konumuna düşmüştür. Savcının başbakanı sanık koltuğuna oturtması gerekir. CHP ergenekonun değil mazlumun avukatıdır, mazlumun avukatı olmayı gururu sayarız” diye konuştu.

Kılıç ayrıca, Ergenekon davasıyla birlikte, toplumun birbirine karşı olan güvenin yıpratıldığını da söyledi.

anka



Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,764 µs