En Sıcak Konular

Kırıkkale patlamasında delil sıkıntısı

2 Eylül 2008 18:32 tsi
Milli Savunma Bakanı Gönül, Kırıkkale MKE Barut Fabrikası'ndaki patlamanın olduğu tesisin tamamen yok olması yüzünden delile ulaşamadıklarını açıkladı.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kırıkkale MKE Barut Fabrikası'ndaki patlamayla ilgili, '''Sıkıntımız şu, tesisin hizmet binalarının bir kısmı şu anda ortada yok. Bu binalar olmadığı için patlamanın sebeplerini belirleyecek delillere de ulaşılamıyor'' dedi.

 Gönül, Kırıkkale MKE Barut Fabrikası'ndaki patlamanın ardından yaşamını yitiren Musa Pehlivanlı, Sönmez Ateş ve Nazmi Tombak'ın ailelerine başsağlığı ziyaretinde bulunmak üzere Kırıkkale'ye geldi.

Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer'i makamında ziyaret eden Bakan Gönül, patlamanın meydana geldiği tesisin oldukça ileri bir teknolojiyle yapıldığını belirtti. Tesisin sıcak havadan etkilenerek patlamasını beklemediklerini ifade eden Gönül, sistem içinde bir teknik arızanın çıkmış olabileceğini kaydetti.

Patlamayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirten Gönül, şunları kaydetti:

''Sıkıntımız şu, tesisin hizmet binalarının bir kısmı şu anda ortada yok. Bu binalar olmadığı için patlamanın sebeplerini belirleyecek delillere de ulaşılamıyor. Bu yüzden ekiplerimiz, patlamanın sebebini daha çok nazari olarak inceleyerek bulmaya çalışacak.''  

Gönül, patlamada zarar görenlerin zararlarının tespit edildiğini ve mağdurların zararının ödeneceğine işaret ederek, ''İlk açıklamamızda bir şey söylememiştik, patlayan bölgenin tamamı sigortalı. Halk bu işten zarar gördüğünü belirtirse devletimiz üzerine düşeni yapacaktır'' diye konuştu.

Gönül, daha sonra Vali Demirer, MKE Kurumu Genel Müdürü Ünal Önsipahioğlu, Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem, İl Jandarma Komutanı Albay Alpaslan Evren, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz ve diğer yetkililerle Valilikte basına kapalı toplantı yaptı.

Toplantının ardından Bakan Gönül, patlamada yaşamını yitiren Nazmi Tombak'ın Karşıyaka Mahallesi'ndeki evinde oğlu Yusuf Tombak'a, Sönmez Ateş'in Etiler Mahallesi'ndeki evinde ağabeyi Hayri Ateş'e ve Musa Pehlivanlı'nın Ovacık Mahallesi'ndeki kızı Tuba Pehlivanlı'ya başsağlığında bulundu.

aa



Bu haber 685 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,686 µs