En Sıcak Konular

Irak, Kürdistan formasıyla maça çıkmak isteyince, Erzurum ne yaptı?

2 Eylül 2008 18:18 tsi
İran'ın Urmiye kentinde düzenlenen ve 5 ülkeden il karması futbol takımlarının katıldığı turnuvada Erzurum Gençlik Karması ile finale kalan Erbil takımının 'Kürdistan' armalı formayla oynamak istemesi krize neden oldu.


Türkiye'yi temsilen İran'da düzenlenen Futbol Turnuvası'na katılan Erzurum Gençlik Karması'nın çalıştırıcısı Aydın Özyıldırım, Iraklı kulüp yöneticilerinin, "Siz Türk forması ile çıkarsanız bizde Kürdistan forması ile çıkarız" dediğini belirterek buna karşı telefonla aradıkları Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar'ın talimatıyla takımı Irak maçına çıkarmadığını ve ikinciliğe razı olduğunu söyledi.

 
Urumiye Spor Müdürlüğü tarafından 24- 29 Ağustos tarihleri arasında İran, Türkiye, Azerbaycan, Irak ve Nahçıvan'dan 5 takımın katıldığı futbol turnuvası düzenledi. Türkiye'yi Erzurum, İran'ı Urumiye, Azerbaycan'ı Bakü, Irak'ı Erbil ve Nahçıvan'ı da Nahcivan kenti karmaları temsil etti. Erzurum karması teknik direktörü Aydın Özyıldırım ile antrenör Ersin Dizlek yönetimindeki çıktığı ilk maçında Nahcivan'ı 5- 0 yendi. İkinci maçlarında ise Bakü karmasını 6- 0'la geçen Türkiye temsilcisi, İran'ın Urumiye takımı ile de 1- 1 berabere kaldı. Böylece finale çıkmayı başaran Erzurum karması, İrak yöneticilerinin, "Siz ay yıldızlı formalarla çıkarsanız, bizde Kürdistan forması ile çıkarız" demesi üzerine final maçını oynamadı. Durumu telefonla Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar'a bildirdiklerini söyleyen Özyıldırım, "Sayın Müdürümüz Fatih Çintimar, bize 'kesinlikle oynamayın.' dedi. Bizde oynamadık. Böylece rahatlıklı birinci olacağımız turnuvada ikinciliğe razı olduk" ifadelerini kullandı.

Turnuvada başarılı bir sonuç elde ettiklerini belirtirken, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar ise "Turnuvada derece yapmamız çok önemli değil. Biz belki orada birinci de olabilirdik. Ay- yıldızlı formamızı gören Iraklılar, Kürdistan yazılı formayla maça çıkmak istemişler. Iraklı yöneticilerin yaklaşımı ve Kürdistan yazılı formada ısrar etmeleri üzerine Erbil maçına çıkmadık. Beni Urumiye'den aradılar ve durumu anlattılar. 'Kesinlikle oynamayın' dedim. Sanıyorum bizim bu tepkimizden sonra da Iraklılar diğer maçlara normal formalarıyla çıkmışlar. Biz böyle birşeye izin vermedik. Bir Türk takımının Kürdistan formalı takımla müsabaka yapması söz konusu olamaz. Biz orada Azerbaycan, Nahcivan ve İran'la oynayarak namağlup ikinci olduk." dedi.

Bu arada, turunvada alınan ikincilik kupası ise takım çalıştırıcıları ve kaptanı tarafından İl Müdürü Çintimar'a hediye edildi.

cihan

 



Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,997 µs