En Sıcak Konular

CHP yine tatmin olmadı!

2 Eylül 2008 17:22 tsi
CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, Dişli'nin partideki görevinden istifa etmesinden memnun olmadıklarının söyledi.

CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'nin hakkındaki iddialar nedeniyle partideki görevinden istifa etmesinin yeterli olmayacağına belirterek, ''CHP olarak Şaban Dişli'nin partideki görevinden istifa etmesinden kesinlikle tatmin olmayız.

Onun mutlaka milletvekilliği zırhından arınarak yargılanmasını ve mahkemenin vereceği kararı beklemesini isteriz'' dedi.

Özyürek, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dişli'nin görevinden istifasını değerlendirdi.

Dişli hakkındaki iddiayı ve iddiaya konu belgeyi CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun kamuoyunun gündemine getirdiğini hatırlatan Özyürek, ''Hep 'rüşvetin belgesi olur mu?' denir ya, rüşvetin belgesi olduğunu ispatladık'' dedi.

Dişli'nin parti yöneticilerine, rüşvet almadığını ancak söz konusu belgeyi de açıklayamadığını söylediği bilgisini aldıklarını kaydeden Özyürek, iddiaya konu olayı da bir kez daha anlattı.

Olayın AK Parti'ye yakın çevrelerde bile ''belgenin varlığı karşısında Dişli'nin kendisini savunma imkanı olmadığı'' şeklinde ifade edildiğini belirten Özyürek, buna rağmen Dişli'nin bunun bir iftira olduğu şeklinde açıklamalarda bulunduğunu kaydetti. Dişli'nin bu açıklamaları sırasında bazı parti yöneticilerinin kendisinin yanında yer aldıklarını kaydeden Özyürek, ''AKP'nin dün yapılan MYK toplantısında artık partinin bu yükü taşıyamayacağı ve istifa etmesi gerektiğinin'' gündeme geldiğini iddia etti.

Özyürek, şöyle devam etti:

''Genel Başkan yardımcılığından istifa etmesi bir partinin iç işleyişidir. Ama önemli olan onun yargılanabilmesi. Bu rüşvet nedeniyle mahkemeye çıkarılması önemlidir. Bunun yolu da Dişli milletvekilliğinden de istifa ettirilecektir ki başbakan bunu sağlamalıdır. Eğer Şaban Dişli'nin yaptığının arkasında değilse, Şaban Dişli'nin bu belgeli rüşvet olayından rahatsız olmuşsa, onu milletvekilliğinden de istifa ettirmeli ve yargılanmasını sağlamalıdır. Veya TBMM'de AKP'nin de oylarıyla Şaban Dişli'nin dokunulmazlığı kaldırılmalı ve yargılanması sağlanmalıdır. Bu yapılmadan, yani dokunulmazlık zırhından arınarak yargının önüne çıkıp yaptığının hesabını vermeden, belgeli rüşvet olayının hesabını vermeden bu olaydan sıyrılmak mümkün değildir. Yani biz CHP olarak, bu belgeyi gündeme getirmiş ve ısrarlı bir şekilde takip etmiş parti olarak, Şaban Dişli'nin partideki görevinden istifa etmesinden kesinlikle tatmin olmayız. Onun mutlaka milletvekilliği zırhından arınarak yargılanmasını ve mahkemenin vereceği kararı beklemesinin sağlanmasını isteriz. Kamuoyunu tatmin edecek budur, CHP olarak bizim beklentimiz budur.''

TOPBAŞ DA İSTİFA ETMELİ

Olayda İstanbul Büyükşehir Belediyesinin de sorumluluğu olduğunu ve Başkan Kadir Topbaş'ın Dişli'ye destek olan açıklamalar yaptığını belirten Özyürek, Topbaş'ın da istifa etmesi gerektiğini savundu.

Özyürek, Dişli'nin milletvekilliğinden istifa etmemesi halinde ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dişli'nin dokunulmazlığının kalkması ve yargı önüne çıkması için gerekli girişimde bulunmasını istedi. Özyürek, Dişli'nin dokunulmazlığının kalkması ve yargılanması için CHP olarak gerekeni yapacaklarını sözlerine ekledi.

Mustafa Özyürek, toplantıda Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in Rus mallarına ilişkin açıklamalarına değinerek, bu konuda hükümet içinde bir çelişki yaşandığının görüldüğünü söyledi. Tüzmen'in açıklamalarının Bakanlar Kurulu'nda kabul edilmediğinin ortaya çıktığını belirten Özyürek, ''Öyle anlaşılıyor ki Rusya yaptığına devam edecek ama Türkiye bu konuda hiçbir önlem alamayan bir ülke konumuna düşecek. Ciddi önlemler alınamıyor. Sadece bakanlar kendi aralarında laf yarışı yapıyorlar. Bu da AKP'nin içine düştüğü durumu ortaya koyan, aralarındaki farklılıkların saklanamaz olduğunu gösteren bir gelişmedir '' diye konuştu.

Özyürek, terör olaylarına değinirken, bu konuda AK Parti'yi yanlış politika izlemekle suçladı. Terörle mücadelede ciddi istihbarat eksikleri olduğunun görüldüğünü ileri süren Özyürek, ''Ancak hükümet suskun, terörle mücadeleyi bir başına TSK'ya yıkmaya devam ediyor'' dedi. Özyürek, hükümetin bir an önce acil önlemler alması gerektiğini ifade etti.

TÜRKİYE-ERMENİSTAN MAÇI

Özyürek, açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye ile Ermenistan arasında Erivan'da gerçekleştirilecek futbol karşılaşmasına ilişkin soru üzerine Özyürek, ''CHP'nin hiçbir milletvekili bu maça gitmez. AKP Grubu da AKP milletvekillerinin bu maça gitmemesi konusunda bir karar almış. Ben Sayın Cumhurbaşkanı'nın da durumu değerlendirdiğini ve büyük ihtimalle gitmeyeceğini tahmin ediyorum'' diye konuştu.

Özyürek, bir gazetecinin Genel Başkan Deniz Baykal'ın Parti meclisi toplantısında CHP'nin yapısına ilişkin ''hantal'' nitelemesinde bulunduğu şeklinde haberlerin çıktığını hatırlatması üzerine de ''Genel Başkanımızın Parti Meclisi'nde bir hantal nitelemesi olmadı. Ben de parti sözcüsü olarak arkadaşlarımla yaptığım sohbette böyle bir nitelemeden bahsetmedim'' dedi.

Dünyada pek çok şeyin değiştiğini, işleyen bir mekanizma olarak partinin de pek çok noktada değişikliğe ihtiyacı olduğunu kaydeden Özyürek, bu yönde parti programı ve tüzük üzerinde çalışma yaptıklarını kaydetti. Özyürek, amaçlarının daha iyi ve güzeli yakalamak, Türkiye'nin önüne yeni bir vizyon koymak olduğunu vurguladı.

AA



Bu haber 412 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,238 µs