En Sıcak Konular

Hıncal Uluç da Ergenekon'a takıldı

2 Eylül 2008 16:32 tsi
Hıncal Uluç da Ergenekon'a takıldı Ergenekon davası kapsamında dinlenen telefon görüşmelerinin tümü deliller arasına konulunca, ilgisiz konu ve kişiler de deşifre edildi. Son kurban da Sabah Gazetesi yazarı Hıncal Uluç oldu.

Özalların kuyumcusu, Ergenekon zanlısı Hayrettin Ertekin’in Uluç’tan tekzip konusunda yardımcı olmasını istediği konuşma da, Ergenekon davasına girdi
Ergenekon davası kapsamında dinlenen telefon görüşmelerinin tümü deliller arasına konulunca ilgisiz konu ve kişiler de deşifre edildi. Son kurban da Sabah Gazetesi yazarı Hıncal Uluç oldu. Ergenekon zanlısı Hayrettin Ertekin’in Uluç’tan kendisiyle ilgili Sabah Gazetesi'nde çıkan ‘’Asılsız bir haberin’’ düzeltilmesi konusunda, yardımcı olmasını istediği konuşma da Ergenekon davasına girdi.

GAZETEPORT’un edindiği bilgiye göre Ergenekon davası delilleri arasına alınan ve 128’inci klasörde bulunan telefon görüşmesine göre, Özal’ların kuyumcusu olan Busıness kanalın eski sahibi Ertekin hakkında Sabah Gazetesinde 14 Kasım 2007 günü bir haber yayınlandı. Haberde İstanbul polisinin Business kanalı bastığı ve internet üzerinden kumar oynatılan bilgisayarları bulduğu belirtilerek, Hayrettin Ertekin’in bilgisayarına da el konulduğu vurgulandı.

TELEFONLARIMA ÇIKMIYORLAR

Ertekin ise, bu haberin doğru olmadığını belirterek, haberi yazan muhabiri ve haber müdürünü arıyor. Ancak kimse telefonlarına çıkmayınca, durumu Hıncal Uluç’a bildiriyor. Uluç ile Ertekin arasında şu konuşma geçiyor:

ERTEKİN: Abicim biz sizinle her karşılaşırız, selamlaşırız, ellerinizden öperiz. Ama bizi tabi görseniz hatırlamazsınız. Ben bugün mağduriyete uğradım

ULUÇ : Evet okudum.

ERTEKİN: Ben kanalı satın alalı 4 ay oldu. Eski ortağımız daha benimle tanışmadan 2002 yılında bir internet sitesi kurmuş. MASAK’da gitmiş, işte yargılanmış, ifade vermiş, borcunu ödemiş. Yeniden gitmişler evinden bilgisayarını almışlar. Nedenini sormadım. Ama benim adım da geçiyor. İşte Özalların kuyumcusu dolandırıcı çıktı falan. Benim bu işlerle alamak yok. Çin’e kadar bilişim, yazılım yapan birisiyim. Temiz bir kanal vardı arkadaşlar söyledi, kapanacak, kapanmasın diye tuttum para verdim. 4 ay oldu ama pişman ettiler. Sabah Gazetesinin bunu yapmaması lazım. Ben size güveniyorum, saygı duyuyorum. Ama şimdi hırsımdan ağlıyorum abi. Dolandırmışım 300 milyon dolar hesabıma geçirmişim. Benim bunlarla ne ilgim olabilir Allah aşkına.

ULUÇ: Hayrettin bey, bu haberi yazanı ya da haber müdürünü aradınız mı Sabah’ın

ERTEKİN: Aradım kimse çıkmıyor. Herkese mesaj yazdım. Tek tek adımı söyleyerek.

ULUÇ: Ben bizzat meşgul olacağım bizzat.

ERTEKİN: Abi çok teşekkür ederim. Üniversite çoğum var arıyor yerinde misin diye. Allah aşkına ben işimde gücündeyim. Evime, iş yerime ne polis geldi, ne bilgisayarıma el konuldu. Bu ülkeye para getiriyorum. Bıraksınlar çalışayım abi.

ULUÇ: Ben meşgul olacağım, merak etmeyin.

ERTEKİN: Sağolun, ellerinizden öpüyorum, sağolun.

300 MİLYON DOLAR

Sabah Gazetesinde 14 Kasım 2007 günü yayınlanan haberde ‘’İnternetten kumar oynayanları takibe alan İstanbul Emniyeti, Business Channel'a baskın yaptı. Kanalın ortaklarından Semih Sadi gözaltına alınırken Hayrettin Ertekin'in bilgisayarına el konuldu’’ deniliyordu. Haberde ‘’ Hayrettin Ertekin'in ortağı olduğu Business Channel'ın kumar oynanan internet sitesinin merkezi olduğu iddia edildi. Business Channel'ın ortaklarından olan Ertekin'in ismi daha önce uluslararası dolandırıcılık olayı ile gündeme gelmişti. Ertekin, derin devlet adına çalıştığını söyleyerek bilgisayar korsanlığı (hacker) yapan iki genci kullandığı, bu gençleri kullanarak Yunan bankalarının çökertilmesi ve bu yolla adına 300 milyon dolar çekmesiyle ilgili dolandırıcılığa karıştığı iddialarıyla gözaltına alınmıştı. Ertekin'in kendisini MİT görevlisi olarak tanıtarak tehdit ile Ü. Ü.'den 1 milyon dolar istediği de bir diğer iddia konusuydu. Ertekin son olarak Sedat Peker'in mahkûm olduğu "Kelebek" operasyonunda organize suç şemasında adı geçtiği için gözaltına alınmıştı. ‘’ ifadeleri de yer alıyordu.

gazeteport



Bu haber 577 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,204 µs