Video: Devlet öldürttü! | " /> Video: Devlet öldürttü! | "/>

En Sıcak Konular

Ortalığı sarsacak Video: Devlet öldürttü!

3 Eylül 2008 04:01 tsi
Ortalığı sarsacak Video: Devlet öldürttü! Sabancı Center'da Özdemir Sabancı'yı öldüren Mustafa Duyar hapiste öldürülmüştü. Hapisteki infazı yapanın çok gizli itiraf videosu nihayet ortaya çıktı...

Bu görüntüler tam 8 yıl öncesine ait.. Kanlı isyan sırasında gelen tarihi itirafları o günden bu güne kimse bilmedi, kimse görmedi.. Ta ki ergenekon iddianamesi ortaya çıkana kadar..

ÖZDEMİR SABANCI SUİKASTİNİN İTİRAF VİDEOSU ORTAYA ÇIKTI

"SORUŞTURMA SIRASINDA C. BAŞSAVCILIĞIMIZA GELEN İHBAR MEKTUBU İÇERİSİNDEKİ CD'DEKİ GÖRÜNTÜLERDE NURİ VE VEDAT ERGİN'İN MUSTAFA DUYAR'IN ÖLDÜRÜLMESİ OLAYINI VELİ KÜÇÜK'ÜN AZMETTİRDİĞİ YÖNÜNDE İFADELERİN YER ALDIĞI GÖRÜLMÜŞTÜR... HATTA NURİ VE VEDAT ERGİN KARDEŞLERİN MUSTAFA DUYAR'IN ÖLDÜRÜLMESİ OLAYINI DEVLET ADINA GERÇEKLEŞTİRDİKLERİNİ ZANNETTİKLERİ ANLAŞILMAKTADIR"

Bu satırlar iddianamede yer aldı ama görüntüleri sadece ve sadece fox haber ele geçirdi...

Tarih 2000 yılı, ekim ayı.. Yer uşak cezaevi... Türkiye güne kanlı bir isyan haberiyle uyandı.. Çete lideri nuri ergin ve kardeşi vedat ergin, yaklaşık 200 adamıyla birlikte cezaevini kan gölüne çevirdi..

MAHKUMLARIN GÖZLERİNİ OYDULAR, DİRİ DİRİ YAKTILAR

118 kişinin rehin alındığı, insanların diri diri yakılıp, gözlerinin oyulduğu olaylarda 5 kişi öldürüldü..

İşte o dakikalar... İçerde kan gövdeyi götürürken, çete lideri Nuri Ergin önce pencereye çıkıyor.. Ve tarihi bir itirafta bulunuyor:

Nuriş lakaplı Nuri Ergin'in "devlet bana öldürttü" dediği Mustafa Duyar Sabancı suikastinin faili..

Ardından elinde bir tabanca ile kardeşi vedat ergin çıkıyor pencereye, yanında yüzlerini maskelerle kapatmış adamları var.... "devlet için kurşun sıktık" diyor ve devlet zannettiği kişinin kim olduğunu açıklıyor:

Bu sözlerin ardından katliam yeniden başlıyor.. Ergin kardeşler ve adamları iç çamaşırına kadar soydukları bir mahkumu pencereden aşağı atıyor..

Bir kaç dakika sonra pencereye çıkartılan bir mahkum daha var.. Biraz önce aşağı atılan mahkum ona göre çok şanslı.. Çünkü bu kişi aşağı atılmadan önce göğsüne 5-6 bıçak darbesi alıyor:

ŞOK GÖRÜNTÜLER 8 YIL SONRA ORTAYA ÇIKTI

Haberciler yaşanan vahşetin çok kısıtlı bir bölümünü cezaevinin dışından görüntüleyebilmişti.. Ama anlaşıldı ki olaylar sırasında içerden de görüntü alınmıştı.. 8 yıl boyunca gizli kalan gerçekler iddianamede saniye saniye anlatıldı:

Nuri Ergin'in söylediği olay gibi yıllar öncesine sabancı suikastine kadar uzanıyor.. Şimdi o süreci hatırlayalım:

"SABANCI'YI VURAN TERÖRİSTİ VELİ KÜÇÜK ÖLDÜRTTÜ" İDDİASI

Takvimler bu kez 9 ocak 1996'yı gösterirken, Sakıp Sabancı'nın kardeşi Özdemir Sabancı ve iki holding çalışanı Türkiye'nin en iyi korunan binalarından birinde sabancı center'da silahlı saldırı sonucu öldürüldü.. Olayı terör örgütü dhkp-c üstlendi..

SABANCI SUİKASTİNİN FAİLİNİ NURİŞ ÇETESİ ÖLDÜRTMÜŞTÜ
Suikastte tetiği çeken mustafa duyar, bir yıl sonra sürpriz bir şekilde teslim oldu ve Afyon cezaevine konuldu. Ergin kardeşler de bir süre sonra adamlarıyla birlikte aynı cezaevine nakledildi.. Yine bir isyan çıktı, 15 şubat 1999 günü Sabancı'nın katili Duyar öldürüldü, aynı odada kaldığı dolandırıcı Selçuk Parsadan ağır yaralandı..

TARİHİ İTİRAFLAR ÖLÜM KORKUSUYLA MI GELDİ?

Ergin kardeşler isyanın ardından önce kartal sonra da uşak cezaevine nakledildi.. o günlerde yeraltı dünyasının bir diğer ünlü ismi alaaddin çakıcı ile kavgalıydılar...Uşak cezaevine çakıcı'nın adamları gönderilince öldürülme korkusuyla bir kez daha isyan çıkarttılar...

SAVCI "TERÖRİSTLERİ VE ÇETELERİ VELİ KÜÇÜK KOORDİNE ETTİ" DİYOR

Ergin kardeşler öldürüleceklerini düşündükleri için mi bu itiraflarda bulundu bilinmez ama ergenekon savcıları bu sözleri ciddiye aldı... sabancı'yı öldüren dhkp-c terör örgütü, Tetikçiyi öldürenler ise nuriş çetesiydi... Ve savcılar iki olayı biraraya getirenin davanın kilit ismi emekli tuğgeneral Veli Küçük olduğuna kanaat getirdiler:

"NURİŞLER ÇETESİNİN MUSTAFA DUYAR'I ÖLDÜRMEK İÇİN HAKLI BİR NEDENLERİNİN OLMADIĞI, ALDIKLARI TALİMAT GEREĞİ BU EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRDİKLERİ, CEZAEVİ İSYANINDAKİ GÖRÜNTÜLERDEN DE MUSTAFA DUYAR'IN ÖLDÜRÜLMESİ OLAYINI VELİ KÜÇÜK'ÜN TALİMATI İLE YAPTIKLARI, EYLEMİN DUYAR'IN KONUŞMASINI ÖNLEMEK İÇİN YAPILDIĞI, DOLAYISIYLA EYLEMİ PLANLAYAN VE AZMETTİRİCİ OLDUĞU ANLAŞILAN VELİ KÜÇÜK'ÜN HEM DHKP-C TERÖR ÖRGÜTÜ HEM DE NURİŞLER ÇETESİ İLE KOORDİNASYONU SAĞLADIĞI ANLAŞILMAKTADIR."

İddialar, itiraflar böyle.. ortada iki cinayet var, birbirinden karanlık ilişkiler var, son sözü yine yargı söyleyecek...

 



Bu haber 1,347 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,654 µs