En Sıcak Konular

Kuran-ı Kerim satışları arttı

2 Eylül 2008 15:25 tsi
Ramazan ayının manevi atmosferinden istifade etmek isteyen vatandaşlar Kur'an-ı Kerim'e yönelince satışlar yüzde 15 arttı.

Geçen yıla göre fiyatlarında değişiklik gözlenmeyen Kur'an-ı Kerim'ler, 10 YTL ile 80 YTL arasında satışa sunuluyor. Kur'an-ı Kerim okumayı bilmeyen vatandaşlar ise daha çok hatim setlerini tercih ediyor.

Satışlarında canlılık gözlenen setlerin fiyatı 30 YTL ile 40 YTL arasında değişiyor. Medrese Kitap ile Dini Yayınlar Toptan ve Perakende Satış Yeri sahibi Ahmet Rıza Erkan, Kur'an-ı Kerim ve hatim setlerinin haricinde mukabeleler için yasin-i şerifler, tesbihler, dini kitaplar, ilmihaller, cübbeler ve kokulu seccade satışlarının da arttığını belirtiyor.

Satışlardaki canlanmanın yaklaşık bir hafta önce başladığını dile getiren Erkan, bu hareketliliği Ramazan'ın bereketi olarak yorumladıklarını söylüyor.

İlerleyen günlerde daha çok ürün satacaklarına inandıklarını vurgulayan Ali Rıza Erkan, "Geçen sene 100'e yakın Kur'anı Kerim satmıştık. Şimdi ise 115, 120 civarında. Bu sayının artmasını bekliyoruz. Fiyatlarımız ise geçen yılki fiyatların aynısı. Zam yapmadık." dedi.

İftar sofralarının vazgeçilmez meyvesi hurma ise geçen yıla zamlanmış durumda. Geçen yıl kilosu 5 YTL'ye satılan Tunus hurması 7.5 YKR'ye, kilosu 3 YTL'ye satılan Kabe hurması 3.5 YTL'ye, kilosu 10 YTL olan Medine hurmasının fiyatı ise 15 YTL'ye çıktı. ıÜü1 YTL olan küçük boy paket hurmalar ise 1,25 YTL'den satılıyor.

Vatandaşlar ise alışverişlerde fiyatların yüksek oluşundan yakındı. Özellikle hurma fiyatlarını pahalı bulan vatandaşlar, fiyatların düşmesini bekliyor.

cihan



Bu haber 241 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,883 µs