En Sıcak Konular

Provakatörden tuhaf savunma!

2 Eylül 2008 14:01 tsi
Üniversitede karşıt görüşlü öğrencilere silah sıkan Ömer Ulusoy mahkemedeydi. Bakın kendini nasıl savundu?

Akdeniz Üniversitesi'nde 4 ve 6 Nisan 2008 tarihleri arasında meydana gelen olaylarla ilgili yangılanan 5'i tutuklu 25 sanığın yargılanmasına devam edildi.  Ulusoy orada ne işi olduğunu "benim de duygularım var" diye açıkladı.

Antalya 2. ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya tutuklu alarak yargılanan Ömer Ulusoy, Tahir K, Çağrı B, İsmail.A.T, Ahmet P. ve tutuksuz yargılanan bazı sanıklar katıldı. Bir önceki duruşmaya katılmayan sanıkların ifadesini alan mahkeme başkanlığı ardından tutuklu sanıkların tek tek kısa bir şekilde isteklerini aldı.

HER ŞEYİ BAYRAK İÇİN YAPTIM

Mahkemeye siyah takım elbiseyle katılan ve Mahkeme heyeti başkanına her şeyi Türk bayrağı için yaptığını söyleyen Ömer Ulusoy, "Karşı grupta bulunan bu arkadaşların üniversite öğrenci olması onların masum olmasını göstermez. Abdullah Öcalan'da üniversite okurken PKK sempatizanı oldu ve bakın Türkiye'yi ne hale getirdi. Üniversiteye Bayrak yakıldığını duyduğum için gittim. Bizim mücadelemiz Türk bayrağı içindir" dedi.

Mahkeme başkanın 'bu söylediklerin isteğin değil düşüncelerin' demesi üzerine Ömer Ulusoy:"Bu gerçek bir sorun efendim. Bayrak yaktıkları için gittim"dedi.

BENİM DE DUYGULARIM VAR

Mahkeme heyeti Başkanı bunun üzerine 'Bu okulun arkasında Emniyet Müdürlüğü, önünde ise jandarma komutanlığı var. Sen niye gidiyorsun?" şeklindeki sorusuna Ömer Ulusoy 'Gitmeyeyim mi? Benim de duygularım var."şeklinde cevap verdi. Mahkeme heyeti Başkanı ise "senin duyguların sana kalsın' dedi.

Bayrak yakılmasına müdahale etmediği zaman Atatürk'ün gençliğe hitabesinin bir anlamı kalmayacağını savunan Ömer Ulusoy, tahliyesini istedi.
Ulusoy'un ardından söz alan avukatı Nizamettin Sağır ise, "Bu okulda polis var ancak karşıt gruptaki öğrencilere sadece dağılın demekle yetindi. Müvekkillerim gibi durumda olan karşıt görüşteki bütün öğrenciler tahliye edildi. Bizde tahliye istiyoruz Ömer Ulusoy o kadar yakın mesafeden kalabalık bir gruba ateş etti ve kimse yaralanmadı. Silahı boşluğa sıktı. Amacı birisini yaralamak ya da öldürmek değildi. Bu nedenle tahliye edilip adli kontrolünü istiyoruz"dedi.

MAHKEMEDE KARŞIT GRUP OLMAZ

Mahkeme Heyeti Başkanı Sağır'ın savunması üzerine, "Mahkemede karşıt grup diye bir şey olmaz. "dedi.

İsteği dinlenen ve olaylarda silah kullanan diğer sanık Tahir K. İse, "Üniversite sınavını kazandım ancak tutuklu olduğum için kayıt yaptıramadım. Şimdi dershaneye kayıt oldum. Derslerimi çalışmak için tahliyemi istiyorum"dedi.

TUTUKLULUK HALLERİNİN DEVAMINA...

Duruşmaya katılan diğer tutuklu sanıklarda tahliyelerini istediler. Duruşmaya 2 dakika ara veren mahkeme heyeti sanıkların tutukluluk hallerinin devamına duruşmanın da 26 Eylül 2008 tarihine ertelenmesine karar verdi.
Kararın ardından çevik kuvvet ekipleri tarafından adliye bahçesinden çıkartılmak istenen sağ görüşlü grup ile polis arasında kısa süreli arbede yaşandı. Çevik kuvvet ekiplerinin müdahale ettiği grup kısa süre sonra adliye bahçesinden uzaklaştı.

 



Bu haber 463 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,458 µs