En Sıcak Konular

Antalya yangınları yargıya taşınıyor

2 Eylül 2008 11:42 tsi
Antalya Orman Genel Müdürlüğü Taşağıl Orman İşletme Müdürlüğünce Manavgat Sulh Hukuk Mahkemesine başvurularak, Manavgat ve Serik ilçelerindeki orman yangınlarıyla ilgili delil tespiti istendi.

Orman Genel Müdürlüğü adına Taşağıl Orman İşletme Müdürlüğünce Manavgat Sulh Hukuk Hakimliğine gönderilen delil tespiti talebinde, 31 Temmuzda saat 12.30 civarında Taşağıl beldesi Karabük köyü Pelitdibi mevkisinde orman yangını çıktığı, yangının genişleyerek yayıldığı ve 5 günde kontrol altına alınarak söndürüldüğü hatırlatıldı.


Görgü tanıklarının ifadelerine ve başlama şekline göre yangının TEDAŞ'ın bakım ve gözetimini altında bulunan elektrik tellerinin genleşerek sarkması, şiddetli poyrazın etkisiyle birbirine değmesi ve kıvılcım çıkarması sonucu meydana geldiği belirtilen dilekçede, “Öncelikle anız tarlasında etkili olan yangın, köylülerin müdahalesine rağmen ormana sıçramış ve 10 bin hektardan fazla alanda etkili olmuştur” denildi.


Görgü tanıklarının ifadelerine göre, yangın sırasında elektrik tellerinin kıvılcım çıkardığının gözlendiği belirtilen dilekçede, TEDAŞ işçilerinin yangının
çıkmasından kısa süre sonra, sarkık elektrik tellerini direklerin başlarındaki fincanlara sararak topladıkları ve bu eylemleriyle suç mahalline müdahalede bulunarak delillerin karartılmasına sebep oldukları ileri sürüldü.


Yangını bir kadının çıkardığına dair ihbar geldiğine ilişkin iddialar olduğu ancak bunların ihbarcı olduğu belirtilen kişi tarafından yalanlandığı ifade edilen dilekçede, tüm bu olayların TEDAŞ tarafından olayın bulandırılmaya çalışıldığını akla getirdiği öne sürüldü.


Dilekçede, “İşbu nedenlerden dolayı savcılık soruşturması devam etmekle beraber ileride açılabilecek kamu davasına delil teşkil etmek üzere delil tespiti talep etmek gerekmiştir” denildi.


AA



Bu haber 408 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,489 µs