En Sıcak Konular

'DTP'li milletvekilleri operasyonlara engel oluyor'

1 Eylül 2008 22:50 tsi
DTP milletvekillerinin de olduğu grubun, operasyonların güvenliğini tehlikeye atan eylemlerde bulunduğu bildirildi.

Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada, bugün, aralarında DTP milletvekillerinin de olduğu kalabalık grubun, halen bölgede icra edilmekte olan operasyonların güvenliğini tehlikeye atan eylemlerde bulunduğu bildirildi.

Yazılı açıklamada, 28 Ağustos'da Şemdinli ilçesi Ortaklar Jandarma Karakol Komutanlığı emrinde görevli köy korucuları ile takviyeli yol kontrol mayın arama unsuru ve yoldan geçen bir sivil kamyona, Şemdinli-Tütünlü köyü yol ayırımı Damalan sırtları bölgesinde, terör örgütü PKK mensuplarınca uzun namlulu silah ve roketatarlarla saldırı düzenlendiği hatırlatıldı.

Açılan ilk ateşte, gönülü köy korucusu olarak görev yapan Nezir İlçi'nin şehit olduğu ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

''Aynı gün bölgedeki teröristleri yakalamak maksadıyla güvenlik kuvvetlerince başlatılan operasyonlar, halen devam etmektedir. 31 Ağustos tarihinde, içinde DTP milletvekillerinin de olduğu kalabalık tarafından, halen bölgede icra edilmekte olan operasyonların güvenliğini tehlikeye atan eylemlerde bulunulmuştur. Askeri birliklerce düzenlenen operasyonlar devam ettiğinde bu tür faaliyetler, harekatın ve dolayısıyla askerlerin, korucuların, halkın ve bizzat kendilerinin güvenliğini tehlikeye düşürmektedir. Bölgede asayiş ve güvenliğin temini maksadıyla silahlı kuvvetlere yardımcı olunması konusunda hassas davranılması hususu, kamuoyuna saygıyla duyurulur.''

DERECİK'TE PARTİ BİNASI AÇILIŞI

Alınan bilgiye göre, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinden aralarında DTP Van Milletvekili Özdal Üçer ile DTP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani'nin de bulunduğu bir grup, ilçenin Derecik beldesindeki DTP binasının açılış törenine katılmak üzere araçlarla hareket etti.

Güvenlik gerekçesiyle araçlarının geçişine izin verilmeyen grubun, yolda mayın taraması yapan jandarma ekiplerinin arkasından, yaya olarak 70 kilometre uzaklıktaki beldeye gitmeye çalıştıkları belirtildi.

Yolda mayın taraması yapan ekibin kontrolünde Ortaklar Jandarma Karakolu'na dek gelen grubun, gece saatlerinde beldeye ulaşacağı bildirildi.

aa



Bu haber 551 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,839 µs