En Sıcak Konular

Kıbrıs'ta çözüm umudu

1 Eylül 2008 21:51 tsi
Kıbrıs'ta çözüm umudu Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni, Kıbrıs’ta 3 Eylül’de başlayacak müzakereler konusunda umutlu mesajlar verdi. Bakoyanni “Ortada siyasi bir irade var, çok kısa sürede somut bir ilerleme görmeyi umut ediyorum” dedi.

Kıbrıs’ta Türk ve Rum taraflar arasında 3 Eylül’de başlayacak müzakereler öncesinde Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni beklentilerini NTV Ankara Temsilcisi Murat Akgün’e değerlendirdi. Yunanistan Dışişleri Bakanı, “Mevcut durum kimsenin devamını istediği bir durum değil. İhtiyacımız olan adaya dışarıdan gelen bir plan değil, bir Kıbrıs planı. Tabii ki Yunanistan ve Türkiyeyi yakından ilgilendiren bir durum, bildiğiniz gibi adada hala bir işgal ordusu var. Bu, Türkiye’yi yakından ilgilendiren bir gerçek ama ortada bir siyasi irade var, en azından ben olduğuna inanıyorum.” dedi.

Bakoyanni garantörlük konusunda artık yeni bir durum oluştuğunu söyledi ve “Zaten Avrupa Birliği’nin üyesi olan ve birleşmesini tamamlayacak bir ülkeden bahsediyoruz. Her halükarda bu konuyu konuşacağız ama çözüm fikri başlı başına o kadar güçlü ki, bu kadar açık söylediğim için kusuruma bakmayın ama herkesin buna ulaşmak için çalışması gerekir.” diye konuştu.

KAFKASYA İLE KIBRIS’I KIYASLAMADI
Dora Bakoyanni, Güney Osetya ve Abhazya’nın bağımsızlığının Rusya tarafından tanınması ile Kıbrıs konusu arasında bir kıyaslama yapmak istemediğini de söyledi.

TÜRKİYE’DEN ADIMLAR BEKLİYOR
Türkiye ve Yunanistan’ın Ege Denizi’nden kaynaklanan sorunlar hakkında yapılan görüşmelerde fazla ilerleme kaydedemediğini itiraf eden Bakoyanni, “Türkiye’den olumlu adımlar bekliyoruz” dedi.

Yunan Dışişleri Bakanı söyle konuştu: “Yunanistan’ın Türkiye’nin AB üyeliğine karşı gösterdiği iyi niyetin bir benzerinin de Türk tarafından bize karşı sergilenmesini takdirle karşılayacağız. Ege Denizi konusunda ilerleme kaydetmek zaman alabilir ama mesela ‘Casus belli’, yani savaş nedeni sayma meselesi konusunda bir karar almak için çok zamana ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. Mesela Ekümenik Patrikhane konusunda olumlu mesajlar verilmesi de bu adımlardan biri.”

ntvmsnbc



Bu haber 315 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,655 µs