En Sıcak Konular

PKK'ya sızanları açıkladı...

1 Eylül 2008 19:08 tsi
PKK'ya sızanları açıkladı... PKK lideri Abdullah Öcalan, avukatlarıyla görüşmesinde yine ilginç tespit ve değerlendirmeler yaptı. Öcalan'a göre kimler, hangi güçler PKK'yı denetim altına aldı veya almak istiyor? PKK'ya kimler sızdı? Ya Ergenekon meselesi?

PKK lideri Abdullah Öcalan, avukatları ile yaptığı görüşmede PKK'nın MİT'in kontrolünde kurulduğu yönündeki iddialar konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Öcalan, örgüte yabancı istihbarat kurumlarının sızmaya çalıştığını da açıkça söyledi. PKK lideri, daha önce de gündeme gelen 'Pilot Necati' ve eski eşi Kesire Öcalan'ın MİT ajanı olduğunu söyledi. İşte Öcalan'ın tespitleri..

PKK'YI ELE GEÇİRMEK İSTEDİLER
'Ergenekon, NATO'nun Gladio'su tarzı bir örgütlenmedir. Bu örgüt, 1950'lerde kuruldu. Bunlar NATO'nun gizli ordularıdır. Bunlar 1970'lerden itibaren PKK'ye hâkim olmaya çalıştılar. Gazetelerde geçiyordu, Pilot Necati'den bahsediyor. Emekli bir pilotmuş, Necati Kaya, Ağrılı. Pilot Necati'nin MİT ile ilişkisi olduğu ve MİT'in onun üzerinden PKK'yi denetim altına almaya çalıştığı söyleniyor. O dönem MİT, PKK'yi denetim altına alabilmek için PKK'nin içerisine bazı kişiler gönderiyordu, Pilot Necati, Kesire gibi.

BÜYÜKANIT'A SUİKAST
Tuncay Güney, Kırıkkale patlamasıyla ilgili olarak, 'Veli Küçük yaptı' diyor. Ama bu eylem Sait Çürükkaya tarafında yapılmıştı. İlginçtir Tuncay Güney, Veli Küçük yaptı diyor. Doğruluk payı var. Bunun yanında Diyarbakır'da Büyükanıt'a yönelik bir suikast vardı. Çok iyi hatırlıyorum, Mustafa Marangoz'un kardeşiydi. İki kardeşi şehit düşmüştü. Sait Çürükkaya bunu kullanarak eylem yaptırmaya çalışmıştı. Eylem başarılı olmadı, bu kişi yakalandı. Yine bunun yanında Şemdin Sakık'a bu güçler tarafından yaptırılan bir çok eylem var. Bu eylemlerle Şemdin Sakık, PKK içerisinde popüler ve güçlü bir konuma getirilmek amaçlandı. Biliniyor bana yönelik yapılan suikastlar var ama başarılı olamadılar. Bunları iyi görmek gerekiyor. Bu kadar kişi PKK içine sızmayı başarmıştı. Bana yönelik girişimlerde bulundular, ama ben hala yaşıyorum. Acaba neden? Bunu araştırmak gerekiyor, tarihçiler bunu iyi araştırmalı.

PKK'YA DIŞ GÜÇLER SIZDI
Bu dış güçler PKK'nin kadrolarını erkekleri kadınla, kadınları erkekle, parayla kandırarak denetim altına aldılar. PKK'den onlarca kadro kaçarak Almanya, Amerika, KDP, YNK'ye sığındı. Kontrol altındaki PKK de budur aslında.

MİKRO KREDİLER NE İÇİN GELİYOR?
Herkes PKK'ye hâkim olmaya çalışıyor. KDP, YNK, Amerika, Avrupa, şu ülke, bu ülke PKK'yi kendi kontrolüne almaya çalışıyor. Küresel sermayeye bağlı olarak makro krediler, mikro krediler verenler var. Bunlarla Kürtleri kendilerine bağlamaya çalışıyorlar. İşte Diyarbakır'da Ticaret Odası, makro-mikro kredilerle işi götürüyorlar. Bu dürüst değiller barışın gelişmesi için mücadele etmiyorlar, halkı makro-mikro kredilerle kandırmaya çalışıyorlar. Bu güçlerin hedefleri bunlar üzerinden Kürtleri denetim altına almak, kendi çıkarları için kullanmaktır.

ensonhaber



Bu haber 768 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,866 µs