En Sıcak Konular

Terkedilen kadını Sosyal Hizmetler sahiplendi

1 Eylül 2008 17:16 tsi
Adana’da eşinden ayrıldığı için evlerine aldığı arkadaşı G.A. (21) ile ilişkiye giren kocası Murat Öğüten (30) tarafından terk edilen Yasemin Öğüten’e (28) Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü sahip çıktı.

2 aydan beri kirasını ödeyemediği için sokağa atılmayı bekleyen Öğüten’in ev sorunu da geçici olarak giderildi. Hurmalı Mahallesi 18 sokakta komşularının yardımlarıyla yaşamını sürdürmeye çalışan Yasemin Öğüten’in durumuyla ilgili haberler üzerine harekete geçen İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü görevlileri ile Köprü Yardımlaşma Grubu, genç kadını oturduğu evin sahibiyle görüşüp ikna ederek, sokakta kalmaktan kurtardı.

Yasemin Öğüten, daha sonra İl Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden gelen yetkililerle karakola giderek, 3 ay sonra dünyaya gelecek olan ikiz bebeklerini ve 2 çocuğunu terk eden Murat Öğüten hakkında, resmi başvuruda bulundu. Karakolda, polisin cep telefonuyla kocasıyla da görüştürülen Yasemin, “Ben seni istemiyorum, ama bu çocuklarını bu şekilde sahipsiz bıraktın. Benim niyetim artık seninle beraber olmak değil. Ben seni defterimden sildim, benim kocaya ihtiyacım yok. Bu saatten sonra hem çocuklarımın annesiyim hem babasıyım” dedi. Kadın bu konuşmanın ardından sinir krizleri geçirerek, ağlamaya başladı.

İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nden gelen yetkililer ise telefonda kocasına çocuklarına sahip çıkması için uyarılarda bulundu.

TELEVİZYONLAR PEŞİNDE

Yasemin Öğüten, haberlerin gazetede çıkmasının ardından ise medya kuruluşlarının canlı yayın teklifleriyle karşılaştığını belirterek, “Sabah saat 8’den itibaren telefonlarım hiç susmadı. Ülkenin değişik kanallarından arıyorlar, hepsi teevizyonlara çıkarmak için ama ortada mağdur biri var. İki çocuklu ve hamileyim, bununla ilgili çözüm üretmiyorlar. Şimdilik canlı yayına çıkmak istemiyorum” diye konuştu.

aa



Bu haber 675 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,474 µs