En Sıcak Konular

'Ümit'i oynatmayacağım'

1 Eylül 2008 15:41 tsi
Sahada yığıldığı an milyonları gözyaşına boğan Ümit Özat'a ilk yasak eşi Nurdan Özat'tan geldi: Ümit'e bir daha futbol oynatmayacağım. Ben her maçı aynı sıkıntı içinde izleyemem.

Kalsruhe deplasmanında dilini yutarak yere yığılan Ümit Özat, hastaneden taburcu edildi. Ancak, milli futbolcunun eşi Nurdan Özat, 'Ümit'e bir daha futbol oynatmayacağım' diyerek, jübile sinyali verdi.
Sağlığına kavuştuktan sonra açıklamalarda bulunan Ümit Özat, şunları söyledi: 'Son zamanlarda 7 kilo vermiştim. Bunun etkisi de olabilir diyorlar. Önce gözüm karardı. Sonra düşüp kalktığımı hatırlıyorum. Saha içindeki müdahale sonrasında kenara alındığımda oyuna dönmek istedim. Gözümü ambulansta açtım. Olanların büyük bir bölümünü sonradan öğrendim. Bu kadar çok sevildiğimi bilmiyordum. Bir insanın ömrüne ne kadar saygı duyulduğu açıkça ortaya konuldu." Ümit Özat, bir kaç gün düşündükten ve ailesiyle bu konuyu enine boyuna konuştuktan sonra geleceği ile ilgili karar vereceğini söyledi.

BÖYLE YAŞANMAZ

Hafta sonunu kabus içinde geçiren Ümit Özat'ın eşi Nurdan Özat ise jübile sinyali verdi. Nurdan Özat, ' Ümit'e bir daha futbol oynatmayacağım. Böyle yaşanmaz. Ben her maçı aynı sıkıntı içinde izleyemem" dedi. Köln Teknik Direktörü Christoph Daum ve kulüp doktorları Jürgen Böhle ile Paul Klein, dün Ümit Özat ile ilgili son durum hakkında basın açıklaması yaptı. Daum şunları söyledi: "Herkese teşekkür ediyorum. Ümit Özal'a sahada rahatsızlandığında futbolcular ve hakem oyuna kısa süre ara vermek istediklerini söylediler. Bu arada ben Ümit'in durumunu öğrendim kendine gelmişti ve bilinci yerindeydi. Gözümdeki yaşlar zaferden ötürü değildi. Ümit'in sağlığına yeniden kavuşması en büyük mutluluk. Bunları geride bıraktıktan sonra zaferi kutlayacağız. Onun için zafer, hastanede olmaktan çok daha önemliydi. Her tarafında kablolar vardı onları söküp bizimle stada gelmek istedi."

TABURCU OLDU

Kulübün doktorlarından Jürgen Böhle ise "Hastaneden şu anda aldığım bilgilere göre durumu çok iyi. Zaten hastaneden çıktı. Organik bir kalp rahatsızlığı, kalp ritm bozukluğu ve nörolojik bir rahatsızlığının olmadığı belirlendi. Raporlarda da bu durum belirtiliyor. Koşarken kan dolaşımı sorunu meydana geldi. Bu durum bazı sporcularda stres ve az su içmekten oluşabiliyor. Az yediği ve içtiği için olabilir. Ben 15 yıldır bu işi yapıyorum ve hiç böyle bir şeye rastlamadım. Ümit ile karar verdik 2-3 gün muayeneleri yapılacak. Gelecek hafta yeniden antrenmanlara katılmasını bekliyoruz" dedi.

 

 



Bu haber 452 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,696 µs