En Sıcak Konular

Bakanlıktan Bayrampaşa açıklaması

1 Eylül 2008 15:19 tsi
Adalet Bakanlığı, ''kapatılan Bayrampaşa Cezaevi'nde, hükümlülerin ücretsiz çalıştırıldıkları ve iş güvenliğinin olmadığı'' iddiasıyla ilgili açıklama yaptı.

Adalet Bakanlığı, ''kapatılan Bayrampaşa Cezaevi'nde, hükümlülerin ücret verilmeden çalıştırıldıkları ve iş güvenliğinin olmadığı'' yönündeki iddiaların doğru olmadığını, bu hükümlülerin de diğer iş yurtlarında çalıştırılan hükümlüler gibi ücretli ve sigortalı çalıştırıldıklarını bildirdi.

Adalet Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, bir gazetede yayımlanan ''Onlar esir mi mahkum mu'' başlıklı haberde, gerçek dışı bilgilere yer verildiğine işaret edildi.

Kapatılan Bayrampaşa Cezaevi'nde kullanılabilir durumdaki eşyaların tespiti ve ceza infaz kurumlarına dağıtımında görevlendirilen hükümlülere, diğer cezaevi iş yurtlarında çalışan hükümlüler gibi ücret ödendiği vurgulanan açıklamada, ayrıca sigortaları yapılan hükümlülerden günlük yemek parasının alınmadığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Bilindiği gibi koğuş sistemine göre inşa edilmiş olan İstanbul Bayrampaşa ve H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumları, 18 Temmuz 2008 tarihinde kapatılmıştır. Söz konusu ceza infaz kurumunun kapatılmasının ardından, bu cezaevindeki ekonomik değerleri olan kullanılabilir durumdaki her türlü malzeme, demirbaş eşya, araç ve gerecin yerinde tespiti açık ceza infaz kurumlarınca yaptırılıp, bu eşyalar gerekli bakım ve tamiratın ardından ihtiyacı olan ceza infaz kurumlarına gönderilmektedir. Bu çalışmalar sırasında gerekli her türlü iş güvenliği tedbirlerinin alınmasına özen gösterilmektedir.

Kapatılan kurumlarımızda bulunan araç ve gereçler konusunda titiz bir çalışma yapılarak, bu malzemelerin yeniden kullanılması suretiyle ülke ekonomisine katkı sağlanmaktadır.

Haberde iddia edildiğinin aksine, kapatılan Bayrampaşa Ceza İnfaz Kurumunda çalıştırılan hükümlüler de diğer iş yurtlarında çalıştırılan hükümlüler gibi ücretli ve sigortalı çalıştırılmaktadır."

AA



Bu haber 612 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,005 µs