En Sıcak Konular

TTB'den Kürt sorununa barışçıl çözüm çağrısı

1 Eylül 2008 13:56 tsi
Türk Tabipleri Birliği, Dünya Barış Günü nedeniyle, Kürt sorununun bütün boyutları ile ele alınarak değerlendirilmesi ve demokratik, barışçıl çözümünün gerçekleştirilmesi çağrısında bulundu.

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi tarafından Dünya Barış Günü nedeniyle yapılan açıklamada, Ortadoğu ve Kafkaslarda yaşanan gelişmelere dikkat çekilerek, "Yanı başımızda savaş günbegün artarken bölgemizde barış için çaba harcamak iç barışın tesisinden geçiyor" denildi. Kürt sorununun ülkenin can alıcı sorunlarının başında geldiğinin altı çizilen açıklamada, şunlar kaydedildi:


"Kürt sorununa göz attığımızda tarihsel, sosyal, siyasal, kültürel ve ekonomik nedenlerin söz konusu olduğunu görmekteyiz. Sorunun bütün boyutları ile ele alınarak değerlendirilmesi ve demokratik, barışçıl çözümü kaçınılmazdır. Yıllardan beri on binlerce insanımızın ölümüne, sakat kalmasına neden olan Kürt sorununun silahlı yöntemlerle, şiddet esas alınarak çözülmek istenmesinin, Türkiye'de demokrasinin tüm kurum ve kurullarda egemen olması önünde engel teşkil ettiği bilinmektedir."

Yaşanan çözümsüzlüğün, ülke kaynaklarını tüketerek ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel zenginliklerin gelişmesini tıkadığı ve beraberinde "çetecileri, rantçıları, darbecileri" yarattığı vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

"Tüm bunların bir bütün olarak halkın sağlığını bozduğunu, sağlıklı yaşam hakkını tehdit ettiğini, işsizliğe, yoksulluğa mahkum ettiğini ifade etmek istiyoruz. Unutmayalım ki savaş, çatışmaları çözmenin tek yolunun şiddet olduğu düşüncesini egemen kılarak gündelik yaşamımızda şiddetin meşrulaştırılmasına da hizmet etmektedir. Bugün hekimlik/hekimler savaş ve sömürünün olmadığı, eşit, özgür, adil bir dünya ve Türkiye'de yaşama özlemi için çaba harcamakla her zamankinden daha fazla sorumludurlar ve Türk Tabipleri Birliği bunun bilincindedir."



Bu haber 473 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,315 µs