En Sıcak Konular

Dul kadının zafer hikayesi

1 Eylül 2008 12:15 tsi
28 yaşında dul kaldı, üstelik iki çocuğu da vardı. Çok kötü günler geçirdi, ama yılmadı. Geldiği nokta inanılmaz..

Mendil satıcılılığından vana fabrikatörlüğüne. Kocasını genç yaşta kaybeden kadın, şimdi Almanya'ya mal satıyor.. 38 yıldır yaşadıkları film olacak türden.

Konya'da 28 yaşındayken uğradığı silahlı saldırı sonucu kocasını kaybeden kendisi de ağır yaralanan 66 yaşındaki Atiye Koyuncu, 38 yıldır 2 çocuğuyla örnek bir yaşam mücadelesi veriyor. Kalyoncu yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

KÖTÜ ŞEYLERLE BURUN BURUNA GELDİM

"Kocamın öldüğünü hastanede öğrendim. Şok geçirdim. Hayatım alt üst olmuştu. Çocuklarımdan Mehmet 8, kızım Hatice ise 3 yaşındaydı. 1,5 yıl kaldığım baba ocağında rahat edemedim. Çocuklarımın geleceği için tekrar kent merkezine geldim. Kiraya yerleştik. Çok zor günler geçirdim. Sahipsiz bir dul kadının yaşayabileceği en kötü şeylerle burun buruna geldim.

ÇEVREM EVLENMEM İÇİN BASKI YAPTI

Ancak hayattan yılmadım. Beni ayakta tutan, hayata bağlayan 2 çocuğum için mücadele etmem gerektiğini biliyordum. Ben elde dantel işleyerek, oğlum Mehmet, su, mendil, sakız satarak bir süre evimizin geçimini sağladık. Annem ve çevrem evlenmem için baskı yaptı, ama ben bu baskılara boyun eğmedim.''

BEN DANTEL İŞLEDİM OĞLU SAKIZ SATTI

Oğlumu sanayide bir iş yerine verdim. Kendini geliştirdi. Biriktirdiğimiz paralar ve tanıdıklarımızdan bulduğumuz borçlarla 13 yıl önce vana imalatının yapıldığı küçük bir iş yeri açtık. Ben de imalathanede oğlumla çalıştım. İşlerimiz iyi gidince toparlandık"

Annesiyle birlikte vana imalatı yapan Mehmet Koyuncu, üretimlerini sürekli artırdıklarını ve şu anda yılda 2-3 bin adet vana ürettiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

SOKAKLARDA SU SATARAK AYAKTA KALDIK

''Firmamızın internet sitesinden bize ulaşan bir Alman firmasına geçen yıl 80 bin YTL'lik ihracat yaptık. Türkiye'de birçok ilde bizim ürünlerimiz kullanılıyor. Sokaklarda mendil, su satarak ayakta kaldık, yılmadık, sabrettik ve bu noktaya geldik.''

KELİMELERLE ANLATILMAZ

Koyuncu, bugün yaşadıklarını babası öldükten sonra yaşama sarılan annesine borçlu olduğunu da vurgulayarak, ''Bizim için ikinci kez evlenmeyen annemin 38 yıllık mücadelesi aslında kelimelerle anlatılmaz. Gerçekten çok zor günlerden geçtik. Örnek olacak bir yaşam mücadelemiz var'' dedi.

AA



Bu haber 707 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,937 µs