En Sıcak Konular

Kahramanca çatıştılar !

1 Eylül 2008 10:43 tsi
Bingöl’ün Yedisu İlçe Jandarma Komutanlığı koruma mevzilerine saldıran PKK'lı teröristler 4 askeri şehit etti, 4 askeri yaraladı.

Roketatar, ağır makineli ve uzun namlulu silahlarla üç koldan saldıran teröristler Mehmetçikler tarafından püskürtüldü. 2 teröristin öldürüldüğü çatışmanın ardından bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

Bingöl’ün Yedisu İlçe Jandarma Komutanlığı’nın güvenliğini sağlayan ve ilçeye 1 kilometre uzaklıkta bulunan tepedeki uzak koruma mevzisine, saat 24.00’te 40 kişilik PKK’lı grup saldırdı. İstihbarat birimlerinin PKK'nın Zafer Bayramı'nda karakollara saldırıp asker kaçırmayı planladığına ilişkin uyarılarını doğrular nitelikteki saldırı üç koldan yapıldı.


 
3 ayrı noktadan saldırı
Teröristler 150 metre yaklaştıkları mevziye önce roketatarla, ardından 3 ayrı noktadan Biksi ve Kannas tüfeklerle ateş açtı. Mevzideki askerler açılan ilk ateşle şehit ve yaralı vermelerine karşın PKK'lılara kahramanca karşı koydu. 1.5 saat süren çatışmada, amaçlarına ulaşamayacaklarını anlayan teröristler kaçtı. Açılan ilk ateşte, Onbaşı Yaşar Kaya (Hatay) ile erler Salim Güneş (Ordu), Bülent Bayram (Van) ve Serkan Özbakır (İstanbul) şehit oldu. Çatışmada, uzman çavuşlar Hakan Bayındır ve Ahmet Saraç ile çavuş Oğuzhan Durmuş ve er Adem Koca ise yaralandı.
2 PKK’lının öldürüldüğü çatışmada, çok sayıda teröristin yaralandığı, diğer PKK’lıların yaralıları da yanlarına alarak iki grup halinde Tunceli’nin Pülümür ile Bingöl’ün Kiğı ilçesine kaçtıkları saptandı. Gece görüşlü Süper Kobra tipi helikopterler, gece boyunca teröristlerin kaçış bölgelerini bombardımana tuttu. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin Kuzey Irak’taki kamplardan geldikleri, Tunceli ve Erzurum’dan gelen teröristlerle buluşarak eylemi gerçekleştirdikleri ortaya çıktı.

‘Güneş'imi söndüren teröristlere lanet olsun!’
Er Salim Güneş'in Ordu Çatalpınar’da inşaatçılık yapan babası Adem Güneş, sabah erken saatlerde kapıyı çalan askerleri karşısında görünce oğlunun şehit olduğunu anladı ve "Güneş'imi söndürdüler" diyerek gözyaşı döktü. Sinir krizleri geçiren babayı ve anne Gülcemal Güneş'i komşuları sakinleştirdi. Oğlunun İzmir Foça'dan 20 gün önce dağıtım iznine geldiğini ve 7 Ağustos'ta Yedisu'ya gittiğini söyleyen acılı baba, “Onu son kez gördüğümü nereden bilebilirdim. Güneş'imi söndüren teröristlere lanet olsun” dedi. Anne Gülcemal Güneş ise “Sen askerden gelince sana düğün yapacaktım” diyerek ağıt yaktı. Ordu Valisi Ali Kaban, Jandarma Alay Komutanı Albay Celal Çürek, Ordu Emniyet Müdürü Ali Tom da acılı aileye taziye ziyaretinde bulundu.

Acılı kardeş: Abim bizimle helalleşti
Er Bülent Bayram’ın şehit düştüğü haberi memleketi Van’ın Gevaş ilçesi Yoldöndü köyünü yasa boğdu. Şehidin evi ve köy Türk bayraklarıyla donatılırken, şehit annesi Nazime Bayram, PKK’lılara Kürtçe seslenerek, “Xude bela ve bede (Allah belanızı versin)” dedi.
Bayram’ın kardeşi Cüneyt Bayram, “Abim şehit olmadan 2 saat önce annemle ve bizimle konuştu. Hepimizin keyfini sordu. Sanki bizimle helalleşti. Operasyonlara gitmiyordu. İlk defa nöbete gitmişti” dedi. Bayram’ın cenazesi, bugün saat 12.00’de Gevaş Kaymakamlığı önünde düzenlenecek törenin ardından Yoldöndü köyünde toprağa verilecek.

Şehit evine dev Türk bayrağı asıldı Şehit er Serkan Özbakır’ın İstanbul Esenyurt’taki evinin balkonuna büyük bir Türk bayrağı asıldı. Gözyaşlarını tutamayan ve ağıtlar yakan anne Devlet Özbakır’ı yakınları teselli etmeye çalışırken, Özbakır’ın fenalaşan ablasına ise sağlık ekipleri müdahale etti. Yakınları, şehit erin babası Naim Özbakır’ın rahatsız olduğunu ve konuşamayacak durumda bulunduğunu bildirdi.

Karslı Özbakır ailesinin 6 kız ve 4 erkek çocuğundan biri olan Er Özbakır’ın bekâr olduğu öğrenildi. Özbakır’ın cenazesi, bugün Ataköy 5. Kısım Camii’nde öğle vakti kılınacak namazın ardından Edirnekapı Şehitliği’ne defnedilecek.

'Şu hainleri temizleyelim'
İzmir Foça'da acemi eğitimini tamamlayan ve 20 gün önce geldiği Bingöl Yedisu'da şehit düşen komando onbaşı Yaşar Kaya'nın (20) acı haberini ailesine Hassa Kaymakamı Yusuf Üstün verdi. Sabah saat 07.30'da karşısında Kaymakamı görünce oğlunun şehit olduğunu anlayan anne Zeynep Kaya, “İki evladım daha var. Onlarla beraber kapımı kilitler, ben de çatışmaya giderim” diyerek gözyaşı döktü. Acı haberi Mersin'de alıp eve gelen TIR şoförü baba Hanifi Kaya, Hassa Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Şenol Caferoğlu’na,?“Vatan sağ olsun.?Gerekirse ben de giderim.?Yeter ki şu hainleri ülkemizden temizleyelim” dedi.

samanyolu haber



Bu haber 441 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,791 µs