Amerika kasırgadan kaçıyor | " /> Amerika kasırgadan kaçıyor | "/>

En Sıcak Konular

Fahrenheit: Amerika kasırgadan kaçıyor

1 Eylül 2008 11:00 tsi
Fahrenheit: Amerika kasırgadan kaçıyor Orta Amerika’da etkili olan Gustav kasırgası, Meksika Körfezi’ne yaklaşırken, kasırgadan kaçan 2 milyon kadar Amerikalı evlerini terkediyor. Fahrenheit 9/11 belgeselinin yönetmeni Micheal Moore: Bu tanrının varlığının bir kanıtı!

Gustav kasırgasına hazırlanan ABD’de önlemler artırılırken, halkın yüzde 90’ı Louisiana sahillerinden kaçtı. New Orleans ile diğer kıyı kentleri de boşaldı. Yaklaşık 2 milyon kişinin bulabildikleri her türlü araçla evlerini bırakıp kaçmasıyla, eyalet tarihinin en büyük tahliye işlemi yaşanıyor. Gustav kasırgasının ise hızının azaldığı belirtiliyor.  Mississippi, Alabama ve Texas eyaletlerinde de binlerce kişi kasırgadan kaçıyor. Öte yandan 11 Eylül'ü konu alan Fahrenheit 9/11 belgeselinin yönetmeni Michael Moore, kasırgayla ilgili olarak 'bu tanrının varlığının bir kanıtı. Cumhuriyetçilere ceza veriyor' dedi. kasırga yüzünden Cumhuriyetçilerin bugün yapacağı önemli kongrenin geleceği ya da etkisi belirsiz... 

KÜBA’DA ALINAN ÖNLEMLER CAN KAYBINI ÖNLEDİ
Gustav, en son Küba’da etkili oldu. Küba’da saatte 240 kilometreyi bulan fırtınalar estiren Gustav kasırgası, afet öncesi tedbirler nedeniyle bu ülkede can kaybına yol açmadı.

 

 

Açık deniz üzerindeki bulutlar, Havana'da kasırgadan sonra da görüldü.

Sivil savunma operasyonlarına başkanlık eden Albay Miguel Angel, Küba’da kasırga nedeniyle çok sayıda yaralı olduğunu, ayrıca 86 bin evin yıkıldığını ya da hasar meydana geldiğini söyledi. Küba’da, yolların yıkılan ağaçlarla kapandığı, elektriklerin kesildiği, toplu ulaşımın kasırgadan etkilendiği belirtildi.

Gustav kasırgası, Küba’dan önce etkili olduğu Haiti, Dominik Cumhuriyeti ve Jamaika’da 86 kişinin ölümüne neden olmuştu.

KATRINA ONLARCA KİŞİNİN ÖLÜMÜNE NEDEN OLDU
Amerikan tarihinin en yıkıcı kasırgası olan Katrina, 2005 yılında New Orleans’ın yüzde 80’ini sular altında bırakmış ve 1600 kişinin hayatına mal olmuştu.
 

 

Gustav kasırgası, Cumhuriyetçi Parti’nin, senatör John McCain’i başkan adayı olarak resmen seçeceği kurultayına da darbe vurdu. Başkan George W. Bush ve yardımcısı Dick Cheney, kurultaya katılmıyor.

aa



Bu haber 592 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,679 µs