En Sıcak Konular

1 milyon kişi ucuz kurtuldu!

1 Eylül 2008 09:40 tsi
1 milyon kişi ucuz kurtuldu! 500 bin kişiyi dolandıran hacker Fındıkoğlu'nun 1 milyon kişiyi daha dolandırmayı planladığı ortaya çıktı.

Dünyanın en iyi sanal korsanlarından Fındıkoğlu yakalanmasaydı 1 milyon kişinin daha canını yakacaktı. İzmir'de gözaltına alınan Fındıkoğlu, ABD'de ele geçirilmiş olsa 200 yıl ile hapisle yargılanacaktı.

Dünya çapında yaklaşık 500 bin kişiyi internet üzerinden dolandıran "hacker" (sanal korsan) Ercan Fındıkoğlu'nun yakalanmaması halinde 1 milyon kişiyi daha dolandırmayı planladığı ortaya çıktı.

(ABD Federal Soruşturma Bürosu) FBI'ın "sagate" rumuzu ile vurgun yapan Fındıkoğlu için Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi'nden, (KOM) "Bu hacker ABD'deki bankaları boşalttı. Yakalamamıza yardım edin" ricasında bulunduğu belirlendi.

YATLA YARIŞTILAR

Tutuklanan Fındıkoğlu'nun şifreleri kırılan bilgisayarından 1 milyon kişinin kredi kartı bilgisi çıktı. 200 milyon dolarlık "sanal vurguna" imza atan Fındıkoğlu'nun "kuryeliğini" yapan Metin C. ile Mehmet Ali M.'nin de "avanta" paralar ile "sefa" sürdüğü tespit edildi. Kurye Metin C.'nin payına düşen para ile 150 bin avroya "Drunk" adlı lüks yat, Mehmet Ali M.'nin ise 100 bin dolara spor BMW spor otomobil ile motosiklet aldığı saptandı.

İki kuryenin "Drunk" adlı tekne ile 4-8 Mayıs 2008'de Bodrum'da yapılan "Grandi" yat yarışına katıldığı da belirlendi. Kuryelerin bilgisayarlarında avanta paralar ile lüks bir yaşam sürdüklerini gösteren fotoğraflar çıktı. Bodrum'daki bar ve diskolarda "su" gibi para harcayan kuryelerin eğlenceye düşkün oldukları anlaşıldı. ABD mahkemelerinin Fındıkoğlu hakkında 200 yıl hapis cezası kararı verdiği ortaya çıktı. Hacker, ABD'de yakalansaydı kesinleştiği için 200 yıl hapis yatacaktı.

PARALAR RUSYA’DA

FBI, Fındıkoğlu'nun 5 Amerikan bankasındaki hesabına el koydu. Hesaplarda ne kadar para olduğu açıklanmadı. Fındıkoğlu'nun Türkiye'de belirlenen serveti için, "Milyon dolarlar Rusya'da" değerlendirmesi yapıldı.

ANNE ÇANTAYI BALKONDAN AL

Soruşturmada, kesintisiz para akışının kuryeleri "şımarttığı" ortaya çıktı. Kayda alınan bir görüşmede Mehmet Ali M. içinde 400 bin dolar olan çantayı ikinci kattaki evine çıkartmayı üşenip balkona attıktan sonra annesine telefonla, "Anne balkona bir çanta attım. Onu oradan al yarın gelir alırım" diyor. Amerika'daki bankaları 60 milyon dolar dolandırdığı belirlenen ortaokul mezunu Ercan Fındıkoğlu'nun geçen yıl Dubai'den aldığı Lexus marka arabayı beyaz renkli deri döşemesi "çabuk kirleniyor" diye değiştirdiği anlaşıldı. Hacker'in Lexus yerine 120 bin dolara Range Rover jeep aldığı tespit edildi.

bugün



Bu haber 580 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,614 µs