En Sıcak Konular

PKK'nın gövde gösterisine dönen mitingde kırmızı plaka!

1 Eylül 2008 09:29 tsi
1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Adana'da düzenlenen miting, atılan sloganlar ve asılan bayraklarla terör örgütü PKK'nın gövde gösterisine döndü.

DTP'li milletvekillerinin TBMM'ye ait iki kırmızı plakalı resmi araçla katıldığı mitingde, DTP'li Selahattin Demirtaş, bölücü örgüt elebaşı Abdullah Öcalan'a 'sayın' diye hitap etti. Bir ailenin Atatürk posterli Türk bayrağıyla göstericilere tepki gösterdiği mitingin sonunda, polis ekipleri dağılan gruba copla müdahalede bulundu, birçok kişi gözaltına alındı.

Çeşitli sendika ve partilerin oluşturduğu Adana Barış Meclisi'nin organize ettiği Barış Mitingi, Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu önünde başladı. DTP Grup Başkan Vekili ve Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş, Van Milletvekili Fatma Kurtulan, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Bilici, Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, Bitlis Milletvekili Nezir Karakaş, eski DEP Milletvekili Selim Sadak, DTP'li belde belediye başkanlarının da bulunduğu mitinge Mersin, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Hatay'dan gelen yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Sözde PKK flamalar ve bayrakları açan grup, terör örgütü ve Abdullah Öcalan lehine attıkları sloganlarla mitingi PKK'nın gövde gösterisine dönüştürdü.

Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinden Uğur Mumcu Meydanı'na doğru yürüyen gruba, Kasım Gülek Köprüsü yakınındaki bir apartmanda yaşayan aile tepki gösterdi. 4 kişilik aile, terör örgütü lehinde slogan atan gruba Atatürk posterli Türk bayrağı açıp, salladı. Bunun üzerine, mitinge katılanlardan bazıları, apartmandaki aileyi yuhaladı. Yürüyüş sırasında polis ekipleri geniş güvenlik önlemi alırken, bazı yerlere keskin nişancılar yerleştirildi. Polis kordonu eşliğinde yürüyen gruptan birkaç kişi, polis panzerini taşlamak istedi. Bunun üzerine, tertip komitesi üyeleri panzerin önüne geçerek, taşlamayı engellemeye çalıştı. Tertip komitesinden bir kişi, "Aramızda bazı provakatifler var. Onları aramızda barındırmamız lazım" dedi.

Yürüyüş sonunda Uğur Mumcu Meydanı'nda toplanan grup, polis kontrolünde tek tek aranarak içeri alındı. Mitinge katılanlar, burada da PKK ve Abdullah Öcalan lehine slogan atmayı sürdürdü. Vatandaşları tek tek selamlayan milletvekillerinin beyaz kıyafet giymesi dikkat çekti. Mitingde konuşan DTP Diyarbakır Milletvekili ve Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, Abdullah Öcalan'a 'sayın' diye hitap etti. 'Türkiyeli' kavramına vurgu yapan Demirtaş, Türkiye'de barışı, Çerkez, Kürt, Arap ve Türk halklarının getireceğini söyledi. Barış için meydanlara çıktıklarını kaydeden Demirtaş, "Sayın Öcalan'ın barış çağrıları dikkate alınmıyor. Bunun yanısıra ülkedeki aydınların ve sanatçıların da barış çağrıları dikkate alınmıyor. Ama buna rağmen Türkiye'de barışı sağlayıp kardeşçe yaşayacağız" dedi.

Konuşması sık sık terör örgütü lehine atılan sloganlarla kesilen Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğer siz 1 Eylül'de, 1 Mayıs'ta, 8 Mart'ta barış diye haykırmasaydınız, Türkiye çoktan kan gölüne dönmüştü. Bunu siz durdurdunuz. Ne mutlu size. Bu devleti yönettiğini sananlar bu sese kulak verselerdi, ne 2008 yılında akan kardeş kanından söz ederdik, ne her gün Türkiye'nin her bir evine gencecik bedenler tabut içinde girerdi. Biz barışı hükümetten, başbakandan istemiyoruz, dilenmiyoruz. Bedelini ödeye ödeye, söke söke, sokakları arşınlaya arşınlaya barışı kazanacağız. Başbakan hala kendi ülkesindeki çatışmaları görmezden geliyor. Halen bunu basit bir terör sorunu olarak görüyor. Kürt sorunun siyasal, sosyal, kültürel, ekonomik yönlerini görmezden gelerek, savaş politikalarında ısrarcı oluyor. Dünyanın başka ülkelerinde asimilasyonları suç olarak kabul ederken, kendi ülkesinde halkının gözünün içine baka baka yalan ata ata, asimilasyon politikası uyguluyor. Biz, bu hükümetin maskesini düşürdüğümüz oranda barışı yakalayacağız. Artık AKP hükümeti bir demokrasi ve barış hükümeti değildir. AKP artık tam anlamıyla bir savaş hükümetidir. Başka hiçbir politikası yoktur. Akan kandan, gencecik bedenleri toprağa düşmesinden birinci sorumlu Tayyip Erdoğan'dır. Çünkü uzatılan diyalog elini tutmamakta ısrarcı oluyorsa, bunun başka anlamı yoktur. Savaştan beslenen hükümet haline gelmiş durumda. Önceki hükümetler gibi bu savaşın altında kalmaya ve tarihin çöplüğüne gömülmeye mahkum olduğunu bir kez daha ilan ediyoruz."

milliyet



Bu haber 479 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,236 µs