Orduda operasyon! | " /> Orduda operasyon! | "/>

En Sıcak Konular

Orduda operasyon!

1 Eylül 2008 08:24 tsi
Orduda operasyon! Askeri savcılık, yürüttüğü soruşturma sonucunda Ergenekon’la bağlantılı subay, astsubay ve askeri öğrencilere yönelik yeni bir dosya açabilir... Şamil Tayyar yazıyor...

Şamil Tayyar'ın köşe yazısından ilgili bölüm:

Genelkurmay askeri savcılığı, 12 Haziran 2007 tarihindeki Ümraniye’de bir gecekonduya yapılan baskın sırasında ele geçirilen 27 el bombasından sonra genişleyerek Ergenekon’a dönüşen soruşturmayla yakından ilgileniyor.

Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılar da Genelkurmayla yakın ilişkide. Emekli askerlerin ev ve ofislerinde ele geçirilen ‘gizli’ nitelikteki askeri evrakı, ele geçirilen mühimmat ve silahlarla ilgili ekspertiz raporlarını, Ergenekon’la bağlantısından şüphe duyulan askeri personel listesini delilleriyle birlikte 1 yıldır periyodik olarak askeri savcılığa intikal ettiriyor.

O nedenle askeri savcılık, yürüttüğü soruşturma sonucunda Ergenekon’la bağlantılı subay, astsubay ve askeri öğrencilere yönelik yeni bir dosya açabilir.

İsmail Küçükkaya’nın 18 Temmuz tarihli Akşam’da yayınlanan haberindeki Ergenekon soruşturmasının sonucu da merakla bekleniyor. Hava Kuvvetleri’nde görevli 6’sı kurmay albay 20’den fazla subay, askeri öğrenci ve sivil memur hakkında Ergenekon’la ilişkisi olduğu gerekçesiyle soruşturma açılmıştı.

Genelkurmay aynı gün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada soruşturmanın varlığını kabul etti ama Ergenekon’la ilgili olmadığını bildirdi. Küçükkaya ise haberinin arkasında durduğunu yazdı.

Şimdi yeni bir duyum aldık. Havacı bir üsteğmen ile 4 harp okulu öğrencisi Ergenekon’la bağlantılı oldukları gerekçesiyle gözaltına alınmış. Ayrıca, akçalı bir mevzudan dolayı bir kurmay albayın gözaltına alındığı iddiası ulaştı.

Gözaltılar doğru mu, doğruysa Ergenekon’la bağlantılı mı kesin değil. Akreditasyon sorunu nedeniyle Genelkurmay’dan teyit etme imkanımız olmadı. Açıklama yapılırsa kamuoyu bilgilenmiş olur.




Bu haber 502 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,684 µs