En Sıcak Konular

Güler: BOTAŞ konusunda sıkıntı yok

0 0 0000 00:00 tsi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, BOTAŞ'ın ödeme güçlüğü içinde olduğu ve doğal gaz alımında sıkıntı yaşanacağı yolundaki haberlerin yanlış bir bilginin yanlış yorumlanması sonucu ortaya çıktığını belirterek, “BOTAŞ konusunda hiçbir sıkı

İki günlük resmi ziyaret için dün akşam Bulgaristan'ın başkenti Sofya'ya gelen Güler, temas ve incelemelerine bu sabah başladı.

Bakan Güler ilk ziyaretini Bulgaristan Ekonomi ve Enerji Bakanı Rumen Ovçarov'a yaptı. Yaklaşık bir saat süren görüşmede, “Şahdeniz doğal gaz boru hattı projesine Bulgaristan'ın da dahil edilmesi”, “Bulgaristan-Türkiye sınırında yapılması planlanan Tunca Barajı” ve “Bulgaristan'ın Türkiye'nin boru hattı inşaatı alanındaki tecrübelerinden faydalanması” konuları ele alındı.

Görüşme sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Güler, iki ülke arasındaki ilişkilerin her alanda giderek geliştiğini belirterek, ”Özellikle ekonomi ve enerji alanlarında ortak birçok projelerimiz var. Bu projeler tek tek gerçekleşiyor” dedi.

Görüşme sırasında Azerbaycan doğal gazını Türkiye'ye oradan da Yunanistan üzerinden İtalya'ya taşıyacak olan “Şahdeniz doğal gaz boru hattı” projesinin de ele alındığını ifade eden Güler, bu projeye Bulgaristan'ın da katılmak istediğini ifade ederek, “Şahdeniz doğal gaz boru hattı projesine Bulgaristan'ın da bağlanması konusu etüt ediliyor” diye konuştu.

Görüşmede Bulgaristan-Türkiye sınırında Tunca nehri üzerine kurulması planlanan Suakacağı Barajı konusunun da gözden geçirildiğini kaydeden Güler, ”Suakacağı Barajını en kısa sürede gerçekleştirmek istiyoruz. Bu baraj, hem elektrik üretmesi hem de bölgedeki sel baskınlarını önlemesi açısından bizim için büyük önem taşıyor” dedi.

“BOTAŞ KONUSUNDA SIKINTI YOK”

Hilmi Güler, bir gazetecinin “BOTAŞ'ın içine düştüğü ödeme güçlüğü Türkiye'de doğal gaz sıkıntısına neden olur mu?” sorusu üzerine, konunun yanlış bir bilginin yanlış yorumlanması sonucu ortaya çıktığını belirterek, “Böyle bir şey söz konusu bile değil. BOTAŞ konusunda hiçbir sıkıntı yok” yanıtını verdi.

“TÜRKİYE'NİN TECRÜBELERİNDEN FAYDALANMAK İSTİYORUZ”

Bulgaristan Ekonomi ve Enerji Bakın Rumen Ovçarov da konuşmasında, Suakacağı Barajı konusunda bir haftaya kadar Türkiye'den fizibilite raporu geleceğini ve 15-16 Kasım tarihlerinde iki ülkenin uzmanlarının katılacağı ortak çalışma grubu toplantısında, bu raporun değerlendirileceğini bildirdi.

Bulgaristan'ın Şahdeniz doğal gaz boru hattı projesine katılmak istediğine işaret eden Ovçarov, “Bu durum projeye fazla bir yük bindirmeyecek, kısa bir bağlantı olacağı için gerçekleşebileceğini düşünüyoruz” dedi.

Ovçarov, petrol ve doğal gaz boru hatları inşaatı konusunda Türkiye'nin çok büyük tecrübelerinin olduğunu da ifade ederek, Türkiye'nin bu tecrübelerinden Bulgaristan'ın da faydalanmak istediğini söyledi.

 
 



Bu haber 333 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,685 µs