En Sıcak Konular

Sahte MİT belgeli manipülasyon

14 Ağustos 2008 11:26 tsi
Sahte MİT belgeli manipülasyon Ergenekon iddianamesinde Uğur Mumcu suikastinin aydınlanmaması için MİT Müsteşarı'nın imzası kopyalanarak hazırlanan sahte rapor ortaya çıkartıldı.

Ergenekon iddianamesinin eklerinde yer alan MİT raporunda, Veli Küçük ve Doğu Perinçek'in evlerinde yapılan aramada ve Tuncay Güney'den elde edilen dokümanlarda Uğur Mumcu cinayetinde hedef saptırmak için hazırlanan iki adet sahte MİT belgesinin bulunduğu belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na 23 Haziran 2008 tarihinde gönderilen MİT raporu, Ergenekon iddianamesinin ek klasörlerinde yer aldı.

Raporun dikkat çeken bölümlerinden biri de, Uğur Mumcu cinayetinin failleri hakkında hazırlanan sahte MİT belgeleri. Sönmez Köksal imzası kullanılarak, 2 Şubat 2003 tarihinde hazırlanan sahte belgeyle ilgili, "Bahse konu yazıda, MİT başlıklı kağıda MİT eski Müsteşarı Sönmez Köksal imzasıyla sahte tarih ve sayı kullanılarak 'CIA denetiminde İsrail'de eğitim gören bir timin MİT'in haber kaynaklarından Uğur Mumcu ve Mehmet Ali Birand'ı öldürme göreviyle Türkiye'ye girdiği' ifade edilmektedir. Yapılan incelemede; bu belgede geçen imzanın doğru olduğu, ancak başka bir belgeden alınarak bu yazının altına monte edildiği tespit edilmiştir. Mumcu suikastıyla ilgili hazırlanan iki adet sahte belgenin MİT tarafından yazıldığı izleniminin verilmeye çalışıldığı, dezenformasyon çalışmasının Mumcu suikastının gerçekleştirildiği tarih itibarıyla faillerin tespitine ilişkin hedef saptırmak amacıyla ortaya çıkarıldığı izlenimi edinilmiştir." denildi.

Diğer sahte MİT belgesinde ise; yine Sönmez Köksal imzasının kullanıldığı, Uğur Mumcu cinayetinde İran istihbarat örgütü SAVAMA'nın bazı kollarının kullanıldığı bilgisi yer alıyor.

aktif haber



Bu haber 232 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,716 µs