En Sıcak Konular

Oray Eğin'e tokadı Akşam attı!

14 Ağustos 2008 10:20 tsi
Oray Eğin'e tokadı Akşam attı! Oray Eğin Taraf, Sabah, Zaman, Yeni Şafak, Star'a cahil ve yandaş medya yaftasını yapıştırdı. Ama onun yerden yere vurduğu haber Akşam'a manşet oldu.

Önceki gün Zaman gazetesinde çıkan bir haberde, İlhan Selçuk'un telefon görüşmelerinde Akşam gazetesi yazarı O.E diye bahsedilen yazarla ilgili iddiaları dün Serdar Turgut farklı bir üslupla kaleme almıştı. Turgut dünkü yazısında, Akşam gazetesi yazarı O.E için sarf edilen 'Zeki ama homeseksüeldir' cümlesini Oray Eğin'le esprili bir şekilde değerlendirdiklerini yazmıştı. Turgut yazarına sahip çıkmıştı.

Konuya köşesinde değinmeyen Oray Eğin bugün Taraf, Sabah, Zaman, Yeni Şafak, Star'da çalışan muhabirler için çok ağır bir yazı kaleme aldı.

Oray Eğin, bu gruplarda çalışan gazetecileri 'cahil' olarak nitelerken, 'Ergenekon'la ilgili servis haberler yapıldığını ve bu haberlerin de bu kuruluşlar tarafından sorgulanmadan kullanıldığını yazdı.

Eğin'in kaleme aldığı bu yazının yayınlandığı gün Akşam gazetesinin manşetinde ise 'yandaş medya' olarak nitelendirilen Yeni Şafak'ın dünkü manşet haberi kullanılmıştı.

Yeni Şafak'ın dün ortaya çıktığı Pamukbank'ın satışına ilişkin gelişmeler, bugün de Akşam gazetesinde sürmanşet olarak kullanıldı. Yeni Şafak'ın haberini 'Pamukbank'ı işte böyle gasp etmişler' sürmanşetiyle veren Akşam Yayın Yönetmeni Serdar Turgut, konuyu köşesine de taşıdı. Serdar Turgut köşesinde şu ifadeleri kullandı; "Dün yıllardır anlatmaya çalıştığımız büyük haksızlıkla ilgili belgeleri YENİ ŞAFAK Gazetesi'nde görünce içimiz biraz rahatladı".

 


 

Akşam Genel yayın yönetmeni Serdar Turgut, dünkü yazısında Oray Eğin hakkındaki iddialar karşın yazarına sahip çıkarken, Oray Eğin bugünkü yazısında Turgut'u zor durumda bırakmış oldu.

'Yandaş medya'nın 'cahil' gazetecilerinin hazırladığı haberi sürmanşet yapan ve köşesinde yayınlayan bir Genel Yayın Yönetmeni ve bu gazetecilerin haberciliğini beğenmeyen bir köşe yazarı...

 



İşte Oray Eğin'in Akşam'da yayınlanan yazından ilgili bölüm:

 

Cahil gazeteciler yandaş basında işe yarar 

Ben artık formulü anladım. Kamuoyunu yanlış yönlendirmek isteyen, manipülasyon yapıp gerçekleri çarpıtma amacı taşıyanlar bunu yandaş medya yaratarak yapıyor ya... Hep oralardaki gazetecilerin buna nasıl boyun eğdiğini merak ediyordum. Şimdi anladım da, tam da itiraz edecek bilgileri, direnecek güçleri, tartışacak birikimleri ve de karşı çıkacak yürekleri olmadığı için onlara hizmet ediliyor. Kimi yandaş gazeteciler bu yüzden sadece yandaş basında çalışıyor; çünkü gerçek dünyada eve ekmek götüremezler ki...

Halbuki yandaş basının, tam da açıkta kalmaktan korkan, ortalama zekada, epey cahil vasat gazetecilere ihtiyacı var. Onların efendileri ancak vasat gazetecileri kukla gibi oynatabiliyorlar çünkü.

Bir-iki tane gerçek gazeteciyle karşılaşsalar hemen direnişle karşılaşacak, işleri zorlanacak. Halbuki “Dışarıda işsiz kalırsın” korkusuyla besledikleri bu vasatlara istediklerini yaptırıyorlar. Koyun gibi çalıştırıyorlar işte.

Dikkat edin, yandaş medyaya büyük medyadan transfer olan pek çok isim zamanında beceriksiz olduğu için uzaklaştırılmış, kendine artık merkez gazetelerde iş bulamadığını anlayınca oralara yamanmıştır.

Hem kendi yarattığı hem de merkezden dışlanan vasatları beslemek yandaş medyanın egemenlerinin işine gelir tabii. Hem ucuzdurlar hem de kolay kullanılırlar. Başkalarına yaptıramayacağınız bu pis işleri, tetikçiliği bu ortalama isimlere, onların da gururunu okşayacak şekilde yaptırabilirsiniz...

Sizce neden Ergenekon’la ilgili en absürd, en bilimkurgu senaryolar yandaş medyada yayınlanıyor? Başka gazeteler basmadığı için mi?

Komik olmayalım, bu onların uyduruk yalanı.

Bu bilgiler Taraf’a, Yeni Şafak’a, Sabah’a, Star’a, Zaman’a özel olarak servis ediliyor çünkü pek çok yeteneksiz ve cahil ordusu bu kurumlara yerleştirildi. Hiçbir şey bilmeyip, hiçbir şeyden haberi olmayan bu vasatlar ordusunun tek işi verileni olduğu gibi basmak, düşünmeden, tartmadan. Ne olduğu belirsiz birtakım isimler bu kurumlarda üst düzeye tepeden atanıyor, ki böylece oradaki gerçek gazetecileri by-pass etsinler ve ideolojik tetikçilik aksamadan sürsün.

Yandaş basının cahil gazetecisi de özel haber yaptığını zannediyor.

Ey Cemaat’in gazetecisi, ey kifayetsiz dershane hocası: Sen herkesi kendin kadar cahil mi zannediyorsun?

Mesela heyecanla, özel habermiş gibi sundukları Yalçın Küçük-Apo fotoğrafları... Aklı başında bir gazeteciye bu fotoğraflar gelse, bakmadan çöpe atar. Haber değildir, çünkü yeni değildir!

Bu fotoğraflar yıllar önce yayımlanmış, tartışılmış, üzerine komplolar bile kurulmuştur. Dahası, cahilin hiçbir zaman bilmediği gerçekse, bu fotoğrafları bizzat Yalçın Küçük’ün kendi kitabında yayınlandığıdır.

Bu tuzağa sadece Cemaat’in cahilleri, yeni yetmeleri düşer. Zaten o yüzden de onlar kullanılır.

Tıpkı Doğu Perinçek-Apo görüşmesi, Eşref Bitlis cinayeti, Uğur Mumcu’nun İsrail-MOSSAD tarafından öldürüldüğü iddiası, Turgut Özal’ın ölümündeki şaibeler, Özdemir Sabancı suikastıyla ilgili komplolar, Behçet Cantürk’ün ölümü, Susurluk kazasının ‘kaza’ olmadığı...

Hep defalarca yapılan, tartışılan ve içinden bir şey çıkmayan haberler...

Tabii sen o zaman halıcı dükkanındaydın ya da dershane kantininde çay demliyordun, elektrikçide priz uzatıyordun... Gazeteci yapılmadan önce gazete okumuyordun ki!

Ey kendini büyük gören, kartivizinle, konumunla, kendi aklının bile almadığı ama hasbelkader geldiğin yerle övünen yandaş gazeteci...

Sana gaz verenler, seni yönlendirenler seni takdir ediyorlar mı zannediyorsun? Millet gülmüyor mu sanıyorsun sana? Medyada senin hakkında Yıldırım Akbulut fıkraları yaratıldığını bilmiyor musun? Cahilliğin, kendini bu kadar kolay kullandırmanın göze batmadığını, patronlarının bile senin omurgasızlığınla dalga geçtiğini anlamıyor musun?

Anlayamazsın, bilemezsin ki... Anlayamadığın ve bilemediğin için bu görevler sana veriliyor zaten.

Haber 7



Bu haber 741 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,158 µs