En Sıcak Konular

Şampiyonlar liginde şok!

13 Ağustos 2008 22:53 tsi
Şampiyonlar liginde şok! Galatasaray: 2 - Steau Bükreş: 2 / Partizan: 2 - Fenerbahçe: 1 (maçlar sürüyor)

Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön elemesindeki Galatasaray-Steaua Bükreş maçında Galatasaray, 47. dakikada Nonda'nın attığı golle durumu 2-2 yaptı. Belgrad'da Partizanla karşılaşan diğer temsilcimiz Fenerbahçe, ilk yarının uzatma dakikalarında bulduğu penaltı golüyle skoru 2-1'e taşıdı.  
 
GOLLER:

Dakika 5: Dairo

Dakika 13: Arturo

Dakika 19: Nonda

Dakika 47: Nonda

--------------------------------------------------------------------------------

Sarı-kırmızılı ekip, 2008-2009 sezonu öncesinde ilk resmi maçına Ali Sami Yen Stadı'nda Steaua Bükreş'e karşı çıktı. Galaatasaray'da sakatlıkları devam eden Linderoth, Kewell, Ümit Karan, Serkan Çalık, Orkun, Aydın bu maçta takımdaki yerlerini alamadı. Bu arada dünkü çalışmaya katılmayan ve soğuk algınlığı geçirdiği açıklanan Meira ise ilk onbirde sahaya çıktı. Karşılaşmayı Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Futbol Federasyonu Başkanvekili Mahmut Özgener, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Sarı-kırmızılı kulubün efsanevi futbolcularından ve eski teknik direktörü Georghe Hagi de izledi. Galatasaray'ın Steaua Bükreş maçında taraftarlada Ali Sami Yen Stadı'nı tamamen doldurdu.

MAÇTAN DAKİKALAR

5. dakikada konuk ekip deplasmanda Moreno'nun golüyle öne geçti. Bu dakikada kaleci Aykut'un uzaklaştırmak istediği top Bernarhdt'a çarptı. Daha sonra Benerhadt'tan seken topu önünde bulan Moreno kaleci Aykut'un sağından meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 0-1.

13. dakikada Steaua Bükreş Ali Sami Yen Stadı'nda Nicolita ile farkı ikiye çıkardı. Bu dakikada sağ taraftan kullanılan uzun taç atışında Servet'in cezaalanı içinde kafayla uzaklaştırmak istediği topu önünde bulan Nicolita, voleyle kaleci Aykut'u mağlup etti. 0-2.

20. dakikada Galatasaray'ın golü geldi. Bu dakikada Hakan Balta'nın ceza alanı içine kullandığı ortada Meira'nın indirdiği topla buluşan Nonda, düzgün bir vuruşla takımının golünü kaydetti. 1-2.

32. dakikada Golanski'nin sağdan cezaalanı içine yaptığı ortada kaleci Aykut, Moreno'dan önce yumrukları ile tehlikeyi büyümeden önledi.

38. dakikada ani gelişen Galatasaray atağında Arda hızla cezaalanı içine girdikten sonra daha müsait durumda Lincoln'e çıkardı. Brezilyalı futbolcu, kaleci Zapata ile karşı karşıya kaldığı anda Golanski'nin müdahalesi ile yerde kaldı. Ancak karşılaşmanın hakemi oyunu devam ettirdi.

40. dakikada Servet'in uzun pasında sol tarafta topla buluşan Arda kale çizgisine indikten sonra ortasını yaptı. Topla buluşan Nonda'nın vuruşunu kaleci Zapata çıkardı.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca maçın ilk yarısı Steaua Bükreş'in 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

İŞTE KADROLAR

GALATASARAY: Aykut, Emre, Meira, Servet Çetin, Emre Aşık, Hakan Balta, Arda Turan, Mehmet Topal, Hasan Şaş, Lincoln, Nonda

STEAU BÜKREŞ: Zapata, Goilan, Golanski, Radoi, Marin, Moreno, Petre, Vega, Nicolita, Lovin, Bernhartdt.

Hakemler: Laurent Duhamel, Stephane Duhamel, Laurent Ugo (Fransa)

--------------------------------------------------------------------------------

PARTİZAN: 2 - FENERBAHÇE: 1

Belgrad'da Partizanla karşılaşan diğer temsilcimiz Fenerbahçe, ilk yarının uzatma dakikalarında bulduğu penaltı golüyle skoru 2-1'e taşıdı. ilk yarı bu skorla tamamlandı.

FK PARTIZAN-FENERBAHÇE MAÇINDAN NOTLAR

Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones, Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunun ilk maçında FK Partizan ile yaptıkları mücadelede, 2. ön eleme turunda MTK Budapeşte maçlarının ilk 11'inde değişiklik yapmadı.

Fenerbahçe'de sakatlığı nedeniyle dün akşam yapılan son antrenmanı yarıda bırakarak sol ayağına buz tedavisi yapılan Selçuk, FK Partizan karşısında ilk 11'deki yerini aldı.

Aragones'in, hem performansını beğendiği ve Selçuk'un durumu nedeniyle Belgrad'a getirdiği Maldonado yedekler arasında yer buldu.

Fenerbahçe'yi az sayıda da olsa zorlu Belgrad deplasmanında taraftarı yalnız bırakmadı. Az sayıdaki taraftar grubu kale arkasında kendilerine ayrılan yerden maçı takip etti.

Fenerbahçe'nin Avrupa kupası maçlarına genelde büyük ilgi gösteren taraftarlar, Sırbistan'da son dönemde yaşananlar nedeniyle yaşanabilecek gerginliklerden çekinerek maça ilgi göstermedi.

-GÜVENLİK ÖNLEMLERİ-

FK Partizan-Fenerbahçe maçında Belgrad polisi stat çevresinde geniş güvenlik önlemleri uyguladı.

Stat çevresinde çok sayıda ekip görevlendiren Belgrad polisi, ateşli taraftarının çıkarabileceği herhangi bir olaya karşılık önlemler aldı.

Statta skor tabelası tarafında yer alan FK Partizan'ın en çok tezahüratı yapan ateşli taraftar grubunun önünde saha içinde diğer tribünlere göre daha fazla güvenlik elemanı ve polis görevlendirildiği görüldü.

Fenerbahçe kafilesi stada maçın başlama saatinden yaklaşık 1 saat 45 dakika önce gelirken, sarı-lacivertliler atmosferi gözlemlemek için sahaya çıktıklarında Sırp taraftarlardan tepkili tezahüratlar yükseldi.
 



Bu haber 735 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,835 µs