En Sıcak Konular

Rusya dört gündür Türk gazetecileri gözaltında tutuyor

13 Ağustos 2008 14:24 tsi
Rusya'nın dört gündür gözaltında tuttuğu Türk gazeteciler, kurtarılmayı bekliyor. İşte gözaltındaki Güray Ervin, acı çığlığı;

Güney Osetya’da Gürcü birliklerinin çekilmeye başladığı başkent Şin Vali yakınlarında Oset güçlerinin ateşine maruz kalan dört Türk gazeteci, kurtarılmayı bekliyor. Yaşadıkları korku dolu dakikaları anlatan Kanaltürk kameramanı Güray Ervin'in söyledikleri tüyler ürpetti!

Güney Osetya’da Gürcü birliklerinin çekilmeye başladığı başkent Şin Vali’ye girmeye çalışırken silahlı saldırıya uğrayan Kanaltürk ve NTV ekibi kurtarılmayı bekliyor. Oset güçlerinin ateşine maruz kalan araçta bulunan Kanaltürk muhabiri Levent Öztürk başından yaralanırken, kameraman Güray Ervin bacağı ve omzundan darbe almış NTV muhabiri Hilmi Hacaloğlu ise saldırıyı yara almadan atlatmıştı.

Yaralı gazeteciler Öztürk ve Ervin, Kuzey Osetya'da harebeye dönmüş bir hastanede teravi altına alınmış, NTV ekibi ise yine aynı bölgede bir otel odasına kapatılmıştı. 10 metrekarelik bir hastane odasında esaret hayatı yaşayan iki gazeteci, telefonda yaşadıkları korku dolu dakikaları ve aserati anlattı.

Omzumdaki yara hala açık!
Kanaltürk kameramanı Güray Ervin, bulundukları küçük bir odada, çok kötü şartlarda bırakıldıklarını söyleyerek, yetkililerden yardım istedi. Rus askerlerinin odanın dışına çıkmalarına izin vermediklerini ifade eden Ervin, bulundukları ortamın hijyen olmadığını söyleyerek "10 metrekarelik bir odada, lavobosu bulunmayan bir hastane odasındayız. Odanın dışında çıktığımız zaman sadece koridordaki tuvaleti kullanmamıza izin veriliyor. İmkanlarımız sınırlı, yanımıza gelen Türklerle konuşuyoruz. Onların dışında kimseyle iletişim kuramıyoruz. Tıbbi yardıma gelince, Levent'in üç gündür değiştirilmeyen pansumanı, ilk defa dün akşam değiştirildi. Gözünden dolayı hijyen sağlanamamış olmaması, durumların sağlık açısından daha da kötüye gitmesine neden olar. Benim omzumda bir yara var, dikilme teşebbüsü bulunuldu; ama dikiş tutmadı. Omzumda açık bir yarayla dolaşıyorum." dedi.

Bu arkadaşlarımıza devlet sahip çıksın!
Kanaltürk Haber Dairesi Başkanı Tarık Toros ise Kuzey Osetya'da esaret yaşayan Türk gazetecilerinden Güray Ervin'in yaşanılanları tüm çıplaklığıyla kendilerine de anlattığını söyledi.

Gazetecilere olan ilgi ve alakanın hergeçen gün biraz daha azaldığını ifade eden Toros, esaret altındaki dört gazeteciden Kanaltürk muhabiri Levent Öztürk'ün sağlık durumunun ciddi olduğunu söyleyerek, ciddi bir enfeksiyon riskinin bulunduğunu ifade etti. Toros, Türkiye'de hergün eleştirilen hastanelerin; Levent Öztürk ve kameraman Güray Ervin'in alıkonuldukları hastanenin yanında beş yıldızlı otel konumunda olduğunu da söyleyerek, "Bulundukları ülkenin şartları belli. Değişik bir durum var, sonuç alma noktasında hareket ediyoruz; sonuç alamıyoruz. Bekliyoruz, arkadaşlarımız için ne yapılması gerekiyorsa kurum olarak yapıloruz. Türk devletinden daha büyük ilgi alaka bekliyoruz. Benzetme gibi değil; ancak bir çok dünya ülkesi, bırakın kendi gazetecilerini kendi vatandaşlarını kendi tacizcilerini nasıl sahihp çıktığını takip edildiğini biliyoruz." dedi.

gazeteciler.com



Bu haber 435 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,095 µs