En Sıcak Konular

Tuncay Güney'den çıkan belge sahte

13 Ağustos 2008 14:10 tsi
Tuncay Güney'den çıkan belge sahte Ergenekon iddianamesine ait eklerden oluşan son klasörde Milli İstihbarat Teşkilatından savcılığa gönderilen belgelere yer verildi.

MİT özellikle Uğur Mumcu suikastında İsrail parmağı olduğuna ilişkin Sönmez Köksal imzasıyla Veli Küçük ve Tuncay Güney’den çıkan MİT belgesinin tamamen sahte olduğunu bir inceleme yazısıyla bir kez daha ortaya koydu.

Soruşturmayı yürüten savcılık tarafından MİT’e gönderilen belgelerin inceleme raporlarına yer verilen son klasörde, MİT’in Ergenekon örgütüyle ilgili, “İddialara konu 69 şahıstan 2’si (Eşref Bitlis ve Gülçin Telci) halen hayatta bulunmamaktadır. Diğer şahıslar ise 14 politikacı, 13 basın mensubu, 19 işadamı, 3 itirafçı, 9 mafya ile bağlantılı olduğu ileri sürülen eski ülkücü, 9 silahlı kuvvetler mensubu, 1 yazar ve 1 emniyet mensubu konumundadır.” denldi.

İlginç biçimde Ergenekon hahamı olarak bilinen Tuncay Güney’in ismi MİT raporunda Tuncay Güney İpek olarak yer aldı. MİT’in Güney’e ait soyadını İpek şeklinde raporda yr vermesi ilginç bulundu. Çünkü Tuncay Güney’in Türkiye’de bulunduğu dönemde Tuncay İpek adını sahte olarak kullandığı biliniyordu.

Bu arada Uğur Mumcu suikastı ile ilgili Veli Küçük ve Tuncay Güney’den çıkan MİT belgesiyle ilgili değerlendirme raporunda işin sahteliği ayrıntılı biçimde ortaya kondu. Raporda şöyle dendi:
“Sözkonusu yazıyla ilgili olarak yapılan incelemede İran’da yayınlanan muhafazakar eğilimli ‘Cumhur-ı İslami’ gazetesinin 2 Mayıs 2000 tarihli nüshasında Uğur Mumcu cinayetinin faillerinin bulunmasına ilişkin operasyon çerçevesinde Türk basınında İran aleyhinde çıkan yazılara atfen Türkiye ve İsrail istihbarat örgütlerinin İran aleyhine faaliyet yaptıklarını kanıtlayan belge başlığı altında MİT kaynaklı olduğu iddia edilen resmi görünüm verilen bir yazı yayınlandığı belirlenmiştir.”

Belgede ayrıca imzanın doğru olduğu ancak başka bir belgeden alınarak bu yazının altına monte edildiği vurgulanarak diğer noktalar şöyle anlatıldı:

-MİT Müsteşarlığı olarak yasal görevimiz gereği Bakanlık/kuruluşlarla bu tür antetli kağıtlar kullanılarak yazışma yapıldığı, bu itibarla Müsteşarlığımıza ait antetli kağıtların Müsteşarlık dışından da temin edilerek fotokopi ile boş kağıt haline getirilip kullanılmasının mümkün olduğu,
-Belge olduğu öne sürülen yazıdaki sayılarında Müsteşarlığımızca kullanılan sistem ile ilgisinin bulunmadığı makama hitap tarzının Teşkilatımızın yazışma kurallarına uymadığı,

-Anılan dezenformasyon çalışmasının Uğur Mumcu suikastının gerçekleştirildiği tarih itibariyle faillerin tespitine ilişkin hedef saptırmak amacıyla ortaya çıkarıldığı izlenimi edinilmiştir.

8 sütun



Bu haber 481 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,872 µs