En Sıcak Konular

Siyaset Eylül'ü bekliyor

13 Ağustos 2008 11:30 tsi
Siyaset Eylül'ü bekliyor
AK Parti hakkındaki karar sonrası tatile çıkan siyaset Eylül ayını bekliyor. Hem seçimler hem AK Parti’nin yeni yol haritası Eylül’de start alacak.

Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararın ardından tatile giren siyaset Eylül ayına kilitlendi. Siyaset soğumaya bırakılırken, Eylül ayında yeniden yoğunlaşacak gündeme AK parti’nin yeni stratejisi ve yol haritası damga vuracak.

AK PARTİ ISITACAK
Ak Parti’nin yeni yol haritasında ve stratejisi siyaseti Eylül ayında yeniden ısıtacak. Başbakan ve hükümetin öncelikle gündem maddesi AB ile ilişkileri derinleştirmek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlar AB ülkelerine yaptıkları gezilere yeniden başlayacak.

ANAYASA
Ardından, Meclis’teki diğer partilerle uzlaşma zemini aranarak, gerekirse Meclis’te bir uzlaştırma komisyonu kurularak parti kapatmayı zorlaştıracak düzenlemeler başta olmak üzere anayasa değişikliği Meclis gündemine alınacak. Anayasa Mahkemesi’nin üyelerinin seçimiyle ilgili değişiklik, YÖK’ün yapısında değişiklik gibi hükümlerin yeni anayasa taslağında yer alacağı belirtiliyor. Anayasa değişiklikleri ile hükümetin getireceği öneriler siyasetin iyiden iyiye ısınmasına yol açacak. Hükümetin uzlaşma aramadan değişiklik istemesi halinde, siyaset alanı yine yoğun tartışmalarla ısınacak. 

Yine demokratikleşme ve insan haklarına dönük yasal düzenlemelere ağırlık verilecek, Siyasi Partiler Yasası ve Seçim Yasası başta olmak üzere yeni düzenlemelere gidilecek.

MECLİS’İN YENİ GÜNDEMİ
AB’ye uyum kapsamında Meclis gündeminde bekleyen Türk Ticaret Kananu, Kamu ihale Yasası, Ombudsmanlık, Siyasi Etik Yasası ve üzerinde çalışmaları süren Siyasi Partiler Yasası gündeme alınacak.

SİYASİ PARTİLER VE SEÇİM YASASI
Yine üzerinde çalışmaların sürdüğü Siyasi Partiler Yasası’nda değişiklik, AİHM’in kararı doğrultusunda seçim barajında değişikliğe gidilmesi, Siyasi Etik Yasa Tasarısı’nın da bu dönemde yasalaştırılması bekleniyor. Bu yöndeki değişiklik önerilerine muhalefetin sıcak bakması bekleniyor. Ama yine de bu konularda yoğun tartışmalar yaşanacak.

YEREL SEÇİM ATAĞI
AK Parti’nin sonbahardan sonra üzerinde en çok yoğunlaşacağı konu 2009 Mart’ında gerçekleşecek yerel seçimler olacak. Başbakan Erdoğan, yerel seçimlerde özellikle İzmir, Diyarbakır, Tunceli gibi kentleri kazanmak istiyor. Bu nedenle bu kentlere daha fazla ilgi gösterecek. Ayrıca tüm teşkilatlar, Eylül ayı ile birlikte yerel seçim için alarma geçirilecek. Muhalefet de boş durmayacak ve Eylül ayı ile birlikte seçimlere yönelik çalışmalara başlayacak.

İnternet haber



Bu haber 433 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,408 µs