En Sıcak Konular

İran'lı bakandan büyük sahtekarlık

13 Ağustos 2008 11:00 tsi
İran'lı bakandan büyük sahtekarlık 
İçişleri Bakanı'nın Oxford'dan aldığını söylediği diploma sahte çıktı

İran İçişleri Bakanı Ali Koran'ın Oxford Üniversitesi'nden aldığını ileri sürdüğü fahri hukuk doktorası diploması sahte çıktı.
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın atadığı ve bakanlığı geçen hafta Meclis tarafından onaylanan Ali Koran, bakanlığa getirilmesi için sahip olduğu nitelikler arasında, "uluslararası hukuk alanında yaptığı katkılar" nedeniyle Oxford Üniversitesi'nden Haziran 2000'de aldığı fahri hukuk doktorasını göstermişti.


Meclis'teki oylamalardan önce yapılan tartışmalarda İçişleri Bakanı Koran'ın diplomasının sahte olduğu iddiaları ortaya atılmıştı. Bunun üzerine Koran, "Akademik niteliklerim hakkında şüphe oluşacağını bilseydim, master ve doktora diplomalarını milletvekillerine dağıtırım" demişti.
Koran daha sonra göreve başlaması nedeniyle yaptığı tanışma amaçlı basın toplantısında, fahri hukuk doktorası "diploması"nın fotokopilerini basına dağıtmıştı.


-OXFORD YALANLADI-
İran'da yayın yapan "Elif" adlı bir internet sitesinin Oxford Üniversitesi'ne başvurması üzerine diplomanın sahte olduğu ortaya çıktı.


Oxford Üniversitesi'nin, Elif sitesinde yayımlanan resmi yanıtında, "Ali Koran'ın Oxford Üniversitesi'nden ne fahri doktora ne de başka bir derece aldığı" bildirildi.
Oxford Üniversitesi ayrıca Koran'ın "diplomasındaki" imza sahibi kişilerin "Oxford Üniversitesi'nde bir süre çalıştıklarını, ancak asla hukuk alanında çalışmadıklarını ve hiçbirinin verilen akademik derecelerle ilgili belgeleri imzalama" yetkilerinin olmadığını bildirdi.


-İNTERNET SİTESİ KAPATILDI-
İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'ın hukuk işlerinden sorumlu yardımcısı, yeni İçişleri Bakanı'nın doktorasının sahte olup olmadığını araştıranlar hakkında soruşturma açma ve cezalandırma tehdidinde bulunurken, diplomanın sahte olduğunu ortaya çıkaran Elif adlı internet sitesi kapatıldı.
Daha sonra değişik internet sitelerinde yer alan haberlerde, İçişleri Bakanı'nın diploma olarak basına dağıttığı belgenin sahte olduğunu ortaya koyan birçok İngilizce yazım ve imla hatası, biçim hatası ve mantık hatası olduğu belirtildi.


-MECLİS BAŞKANI SORUŞTURMA AÇTI-
Bu gelişmelerden sonra Meclis Başkanı Ali Laricani, İçişleri Bakanı'nın "diploması" hakkında soruşturma açtı.
Laricani önceki gün Meclis Eğitim Komisyonu'ndan, İçişleri Bakanı'nın "diploması" hakkında "ortaya atılan şüphelerin" soruşturulmasını istedi.


Bu arada, Oxford Üniversitesi'ne yazı yazarak İçişleri Bakanı'nın fahri hukuk doktorasının sahte olduğunu ortaya çıkaran Elif internet sitesinin, Meclis Stratejik Araştırmalar Merkezi başkanı Ahmed Tevekkuli'ye yakın olduğu belirtildi.


Muhafazakar kanada mensup, ancak Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'a muhalif olan ünlü politikacılardan biri olan Tevekkuli'nin, bu göreve tekrar getirilmesi Cumhurbaşkanı Ahmedinejad kanadının uzun süren direnişlerinin ardından, ancak Meclis Başkanı Ali Laricani'nin ağırlığını koyması ile geçen hafta mümkün olmuştu.
 
 
habertürk



Bu haber 580 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,679 µs