istifa gösterisinin perde arkası | " /> istifa gösterisinin perde arkası | "/>

En Sıcak Konular

İşte istifa gösterisinin perde arkası

6 Ağustos 2008 15:38 tsi
İşte istifa gösterisinin perde arkası Bugün, 12 öğretim üyesi Eski Rektör Prof.Dr.Faruk Karadoğan’a sözlü olarak istifalarını verdiler. Fakat neden sonra İstanbul Teknik Üniversitesi’nde gerçekleşen bu istifa gösterisinin arkasındaki gerçek ortaya çıktı.

İstifalarla ilgili açıklama yapan Eski Rektör “böyle bir devir teslimin İTÜ’de ilk defa yaşandığını söyleyerek” imalı yorumda bulunmuştu. Oysa istifa ettiğini söyleyenler arasında bir isim dikkat çekiyor o da Prof.Dr.Haluk Karadağ. Haluk Karadağ, Eski Rektörün öz kardeşi aynı zamanda da Rektör Yardımcısı. Eski rektör Karadoğan, yeni rektör atamasıyla ilgili imalı yorumlar yaparken konuyu bilenler Prof.Dr.Faruk Karadoğan’ın, kendi öz kardeşini rektör yardımcısı yaptığı günleri hatırlatıyorlar.

Abi Karadoğan, kardeşini Rektör Yardımcısı olarak atarken bütün üniversite camiasından gelen tepkiler üzerine kendisini ABD Eski Başkanı J.F.Kennedy’e benzetmişti. Karadoğan, Rektörlükte kurduğu “abi-kardeş yönetiminin” normal olduğunu, J.F.Kennedy’in de, kardeşini Adalet Bakanı olarak atadığını, kardeşinin bu görevde olmasının kendisi için güven verici bir durum oluşturduğunu söylemişti. (Kaynak:Sabah Gazetesi 28 Ocak 2005)

Öte yandan istifa ettiğini söyleyen rektör yardımcısı, aynı zamanda Faruk Karadoğan’ın kardeşi Prof.Dr.Haluk Karadoğan rektörlük seçimine girmiş ve 1 oy almıştı.

Yine bugün istifa ettiğini söyleyen isimlerden Prof.Dr. Erkin Nasuf ile Prof.Dr.Remzi Akkök de rektör seçimlerine girmişler ve 1 oy almışlardı.

İstifa ettiğini söyleyen bir diğer isim de Prof.Dr.Fuat Anday. Anday da üniversitede Rektör Yardımcısı olarak görev yapıyor.

samanyoluhaber.com



Bu haber 1,642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,771 µs