En Sıcak Konular

Bakü- Tiflis- Ceyhan boru hattında patlama

6 Ağustos 2008 14:02 tsi
Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattı'nın Refahiye bölümünde patlama meydana geldi, patlamanın ardından yangın çıkması üzerine petrol akışı durduruldu.

Tiflis- Ceyhan (BTC) boru hattının Erzincan’ın Refahiye İlçesi'nden geçen bölümünde şiddetle bir patlamanın ardından yangın çıktı. Yaklaşık 50 metre yüksekliğe kadar ulaşan alevler, çevre köylerden de görüldü. Boru hattınının vanası Ankara’dan kapatılırken, bölgeye ekipler sevk edildi.

Refahiye Karayolu’nun 50’nci kilometresindeki Yurtbaşı Köyü Mevkisi’nden geçen Bakü- Tiflis- Ceyhan boru hattında dün saat 23.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle şiddetli bir patlama meydana geldi. Çevre köylerde yaşayanları endişelendiren bu patlamanın ardından yaklaşık 40- 50 metre yüksekliğe çıkan alevler gökyüzünü siyaha bürüdü. İhbar üzerine boru hattındaki 29 ve 31 numaralı vanalar Ankara’dan uzaktan kumanda ile kapatıldı.

VALİ: SABOTAJ SÖZ KONUSU DEĞİL

Olaydan hemen sonra bölgeye giden ve çalışmaları yerinde inceleyen Erzincan Valisi Ali Güngör, Kaymakam Mehmet Makas ve BTC Boru Hattı yetkililerinden bilgi aldı. Patlamanın ve yangının nedeninin henüz bilinmediğini belirten Vali Güngör şunları söyledi:

“Bunda bir sabotaj söz konusu değil. Yangın başlamadan 15 dakika önce Ankara arıza sinyalini görüp, vanaları kapatmış. Erzincan belediyesine ait iki su tankı, bir itfaiye ile birlikte devlet hava meydana ait iki arazöz ve Refahiye Belediyesi'ne ait 2 itfaiye ve iş makinaları yangına müdahale ediyor. Ancak bizdeki iki köpüklü araç yeterli gelmiyor. Bu nedenle Erzurum ve Sivas’dan arazöz yardımı istedik. Yangını kısa sürede kontrol altına alacağız.”

12 BİN VARİL PETROL VAR

Refahiye Kaymakamı Mehmet Makas da, patlamanın meydana geldiği bölgede, alevlerin petrol boru hattının 15- 20 metre yakınından geçen doğalgaz boru hattına ve 150 metre mesafedeki ormanlık alana sıçramaması için gerekli önlemlerin alındığı belirtti. Kaymakam Makas, 30 nolu terminalin içerisinde bulunan 6 kilometre mesafede, yaklaşık 12 bin varil petrol bulunduğunu söyledi
 
Hürriyet



Bu haber 572 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,389 µs