En Sıcak Konular

Bebeklerin katili bulundu

6 Ağustos 2008 10:56 tsi
Dr. Zekai Tahir Burak Doğumevinde ölen bebek katili bulundu. Bakın K. bebek neden ölmüş?

İddianın sahibi Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Sekreteri Kemal Yılmaz. Yılmaz, "Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin laboratuvar sonuç raporuna göre, burada yatan bir bebeğin kanında hastane enfeksiyonu görüldü” diyerek, katili işaret etti.

Yılmaz, "bebeğin kan örneği raporunu hastaneden aldıklarını belirterek, rapora göre kanda bazı bakterilerin ürediğini ve bunların hastane enfeksiyonuna bağlı olduğunu" söyledi. Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesinin Türkiye'nin hasta açısından yoğun hastanelerinden biri olduğunu ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Hastane, yeni doğan yoğun bakım ünitelerinin yetersizliği nedeniyle kapasitesinin çok üzerinde çalışmakta ve Türkiye'nin bir çok ilinden gelen hastayı kabul etmek zorunda bırakılmaktadır. Malzeme ve personel eksikliğine rağmen çalışanlar fedakarca görevlerini yapmaktadırlar. İfade etmek istediğimiz, bütçeden sağlığa ayrılan payın yetersizliği ve
piyasacı zihniyetin sonucu ve her hastanenin kendi geliri ile yaşamak zorunda bırakılması, performans sisteminin uygulanması ve bu ve başka uygulamaların hizmetin niteliğini düşürmesidir. Oysa şimdi, hastanenin laboratuvar sonuç raporuna göre, burada yatan bir bebeğin kanında hastane enfeksiyonu görülmüştür. Yeni doğan servisinde yatan bebek K'dan 07.07.2008 günü alınan kanda bakteri üremezken, 29.07.2008 tarihinde alınan kan örneğinde C grubu streptokok ürediği görülmektedir. 31.07.2008 tarihinde alınan kan örneğinde ise maalesef çok ağır bir enfeksiyon nedeni olan Acinetobacter Baumannii/Calcoacetius Complex üremiştir."

"ÖLEN BEBEK SAYISI 28"

KESK Genel Başkanı Sami Evren de "hastanede ölen bebek sayısının 28'e yükseldiğini, bunun skandal olduğunu" söyledi. "Sağlıkta Dönüşüm Programı" nedeniyle bütçede sağlığa ayrılan payın azaltıldığını ileri süren Evren, "Sağlıkta bu tür sorunların yaşanacağını önceden söylemiştik. Bütçede sağlığa ayrılan payı azaltırsanız, bu tür sorunlarla karşılaşırsınız. Yetersiz bütçe insan sağlığını tehdit ediyor" dedi.

Evren, olaydan hastane çalışanlarının sorumlu tutulmaması gerektiğini belirterek, "Onlar bebek ölümlerinin gerçek nedenlerini açıklayamıyorlar. Ama 'yok öyle bir şey' demekle sorunlar çözülmüyor" diye konuştu.

İnternet haber



Bu haber 556 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,394 µs