En Sıcak Konular

TBMM sil baştan

6 Ağustos 2008 10:50 tsi
Meclis tatile girdi. Tadilat başladı. Vekiller için odalar yapılacak ve 207 güvenlik kamerası ile Meclis gözaltına alınacak.

1 Ekim’e kadar tatile giren Meclis, yeni yasama dönemine fiziki olarak da hazırlanacak. Milletvekillerine yeni oda yapılmasını kapsayan inşaat projesi konusunda Başkanlık Divanı TBMM Başkanı Köksal Toptan’a tam yetki verdi.

Yapılacak proje değişikliğiyle milletvekili odaları genişletilecek, yeni 520 oda yapılacak. Yine güvenlik amaçlı olarak Meclis bahçesi, halkla ilişkiler binaları ve tüm bloklara kamera sistemi kurulması için kablo döşemesi yapılmaya başlandı.


520 YENİ ODA
Milletvekili odalarının yetersizliğinin sık sık gündeme gelmesi üzerine Meclis ziyaretçi salonunu da kapsayan yeni inşaat alanları konusunda proje değişikliği yapma konusunda Meclis Başkanlık Divanı TBMM Başkanı Köksal Toptan’a yetki verdi. Toptan ise, 520 yeni odanın yapılacağını ve odaların genişleyeceğini milletvekillerine söyledi.

207 KAMERA
Daha önce sözleşmesi yapılan Meclis’e Meclis Enformasyon ve Telekomünikasyon Sistemleri (METSİS) Projesi için, Meclis’in 207 noktasına kamera kurulmasına ilişkin inşaat başladı. Meclis’te kamera kurulacak 207 nokta belirlendi. Belirlenen yerler içinde Meclis Genel Kurulu ve milletvekillerinin odaları yok.

ZİYARETÇİYE FOTOLU KART
Meclis'te kurulacak kamera sistemi, güvenlik kameraları ve destek yazılımları ile plaka tanıma, şüpheli nesne algılama gibi sistemlerle; kampüs güvenliğinin yanı sıra ziyaretçi giriş çıkışlarında da hız ve güvenlik sağlanması hedefleniyor. Proje, ziyaretçi kabul sisteminde de değişiklikler öngörüyor. Ziyaretçilere verilecek ve gün içinde tek kullanımlık olarak planlanan, ziyaretçinin fotoğrafını taşıyacak olan ziyaretçi kartları, bu değişikliklerden ilki olacak.

ALARMLI SİSTEM
Sistemle milletvekili odaları ve genel kurul salonu dışında, Meclis kampusü alarm destek yazılımlarıyla güçlendirilmiş, uzun süreli kayıt yeteneğine sahip "kamera güvenlik sistemi"yle donatılmaya başladı. Güvenlik Koordinasyon Kurulu kararı doğrultusunda kurulan güvenlik kameraları ile tespit edilen kayıtları bir yıl süre ile muhafaza edilecek.

MECLİS TV ARTIK CEP’TE
TBMM’nin tüm kampus alanını kapsayacak olan kablosuz internet erişimiyle de, dizüstü bilgisayarlar ve ‘kablosuz ağ erişim’ yeteneği olan cep telefonları ile TBMM kampus alanının her yerinden internet ve intranet erişimi sağlanacak. Ayrıca, AVEA ile yapılan anlaşmayla hayata geçecek olan mobil-vizyon teknolojisiyle cep telefonları üzerinden Meclis TV yayınları seyredilebilecek.

MECLİS BİLGİ SİSTEMİ OLACAK
Projenin bir diğer hedefini de TBMM telefon santralinin geliştirilmesi oluşturuyor. Yeni telefon sistemiyle milletvekilleri, e-postaların okunabildiği, sesli mesaj sistemine sahip, sabit telefonlara yazılı mesaj gönderilebilen, Meclis Bilgi Sistemi’ne ulaşılabilen telefon setleri ile günlük duyuruları takip edilebilecekler.

GRUP SALONLARINDA TEKNİK ARAMA
Başkanın odaları, Divan Toplantı Salonu ve siyasi parti grup başkanlıklarına ait toplantı salonları ile gerek görülecek diğer yerlerde heyet huzurunda teknik aramalar yapılacak. Gerekli durumlarda bomba imha uzmanları görevlendirilecek.Meclis’te görev yapacak güvenlik personelinin maaş kesimi ve kıdeme müessir ceza almamış ve son üç yıllık sicili olumlu, Memurlar için 41 yaşından gün almamış, askerlik hizmetini yapmış ve en az 175 cm boyunda olan, Emniyet Genel Müdürlüğü personeli arasından seçilecek.

BAŞKANA KORUMA AĞI
Yine, Başkanlık Koruma Büro Amirliği’nin de yapılan düzenlemelerle sorumluluk alanı da genişledi. Bu çerçevede, Başkanın eskort, koruma ve yakın koruma hizmetleri planlanacak, koordine edilecek, talep halinde aile efradının koruma hizmetleri yürütülecek. Konuta alınması istenen her türlü mektup, paket, koli ve benzeri eşyanın ve aracın kontrolü yapılacak.
Güvenlik tedbirlerinin arttırılması üzerine bu yıl TBMM Başkanı Köksal Toptan’a da zırhlı makam arabası alındı.

İnternet haber



Bu haber 462 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,510 µs