En Sıcak Konular

Tunceli'de çatışma!

6 Ağustos 2008 09:57 tsi
Tunceli´de arama tarama faaliyetlerini sürdüren güvenlik güçlerine bir grup PKK'lı teröristin ateş açması üzerine başlayan şiddetli çatışmalar meydana geldi.

PKK'lıların olduğu bölgeye Jandarma Özel Harekat Timleri indirilirken, Kobra tipi helikopterler teröristleri yoğun ateş altına aldı.

Tunceli ile Pülümür İlçesi arasında bulunan Kutuderesi Vadisi ile Zel Dağı arasında bugün arama tarama faaliyetinde bulunan güvenlik güçlerine PKK'lı teröristler tarafından ateş açıldı. Ateşe anında karşılık verilmesiyle birlikte saat 14.00 sıralarında şiddetli çatışma çıktı. Yoğun ateş altında kalan teröristler ormanlık alana kaçarken, Tunceli Bölge Komutanlığı'ndan kalkan Sikorsky helikopterlerle bölgeye Jandarma Özel Harekat Timleri indirildi. Kobra tipi helikopterler de teröristlerin bulunduğu bölgeyi bombardımana tuttu.

Çatışma sırasında 2400 rakımlı Zel Dağı kesiminden yoğun dumunların yükseldiği görülürken, bölgeye indirilen timlerin PKK'lılarla sıcak temasının sürdüğü bildirildi. Derin vadiler, sarp kayalıklar ve ormanlık alanda yürütülen operasyonda PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için tüm kaçış yollarının tutulduğu belirtilirken, PKK'lıların kaçış yollarına mayın döşediği kaydedildi. Pülümür Vadisi'nde yaralan Dizik Köyü'nde yaşayanlar çatışmaya uzaktan şahit olduklarını dile getirdi. Pülümür Çayı kıyısında pikniğe giden vatandaşlarında silah sesleri üzerine bölgeden ayrıldı.


milliyet



Bu haber 560 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,727 µs