En Sıcak Konular

Asker Veli Küçük'ü uyarmış ama

6 Ağustos 2008 09:31 tsi
Asker Veli Küçük'ü uyarmış ama
Veli Küçük zaten kafayı yemiş. Yani kaç kere ikaz ettik, Genelkurmay çağırdı, korumalarını aldılar. Rütbeni sökeriz, dediler, ordu evlerine sokmayız dediler...

Ergenekon tutuklusu Sosyete Kuyumcusu lakaplı Ertekin, Küçük’ün tutuklandığı gün telefonda bir kişiye ‘Veli Küçük’ü kaç kez ikaz ettik. Genelkurmay korumalarını aldı, uyardı ama olmadı’ diyor

Ergenekon iddianamesinde birbirinden ilginç bilgiler çıkmaya devam ediyor. Sosyete kuyumcusu olarak bilinen Ergenekon tutuklusu Hayrettin Ertekin’in 2 bin 455 sayfalık iddianamede kısaca değinilen ve 441 klasörlük delillerde ayrıntısı bulunan telefon konuşmalarında ilginç iddialar dile getiriliyor. Teknik takibe alınan Ertekin, emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün Ergenekon’dan tutuklandığı gün yaptığı telefon konuşmasında şok iddiaları dile getiriyor.

GÖZALTINA ALINDIĞI GÜN

Hayrettin Ertekin’in 22 Ocak 2008 günü Hayrettin Alp’le yaptığı telefon konuşması teknik takibe takıldı. Teknik takibe takılan ve iddianameye giren konuşmasında Hayrettin Ertekin, yaptığı illegal işlerden dolayı önce kendisinin sonra da Genelkurmay’ın Veli Küçük’ü uyardığını iddia ediyor. Polisteki sorgusunda ise Ertekin, Veli Küçük’ü kendisinin uyarmadığını, Genelkurmay’daki ‘düzgün insanların’ uyardığını anlatıyor.

‘SEN ASKERSİN BUNLARLA OLMAZ’ DEDİK AMA!..

Hayrettin Alp isimli şahısla Veli Küçük’ün tutuklandığı gün Ergenekon operasyonu hakkında konuşan Ertekin, Alp’in ‘Örgüt mü kurdular acaba’ sorusu üzerine ‘Ya işte öyle bir sistem. Veli Küçük zaten kafayı yemiş. Yani Veli Paşa’yı kaç kere ikaz ettik, dedik ki ya bırak bu işleri, yanına aldın bunları, olmaz, sen asker adamsın, dinlemedi bakalım’ dediği kayıtlara girdi.

GENELKURMAY KORUMALARINI ALDI

Ertekin konuşmanın devamında Veli Küçük’ü paşaların da uyardığını belirterek şöyle konuşuyor: Yav çağırdılar korumalarını aldılar. Rütbeni sökeriz, sıfıra düşürürüz dediler. İkaz etti Genelkurmay, ordu evlerine sokmayız dedi. Git dedi Bilecik’te evinde otur orada dediler. Bu bi ara üç ay dört ay takıldı, sonra yine başladı.

POLİSTEKİ İFADESİNDE KIVIRMAYA ÇALIŞTI

Hayrettin Ertekin’e dinlemeye takılan konuşmaları polisteki sorgusunda hatırlatılınca ‘Küçük’ü kaç kez uyardım’ sözlerini yumuşatmaya çalıştı. Ertekin ifadesinde, Veli Küçük’ün uyarılmasını ‘ikaz ettik’ şeklinde söylemişse de Genelkurmay’dan ‘düzgün insanların’ kendisini ikaz ettiğini ima etmek istediğini, yoksa kendisinin ikaz etmesinin söz konusu olmadığını anlattı.

Onlar kime gideceğini iyi bilirler

Dinlemeye takılan konuşmayı yaptığı sırada Ergenekon sanığı olmayan sosyete kuyumcusu Ertekin, Hayrettin Alp’e ‘Bana da yakında gelirler de, bana uzak kalıyorlar biraz, onlar bilirler kime gideceklerini’ diyor. Ancak Ertekin 26 Şubat 2008 günü ‘Ergenekon terör örgütü üyesi olmak’, ‘Halkı hükümete karşı isyana tahrik’ suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

aktif haber



Bu haber 1,141 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,146 µs