CHP'ye özel cümle! | " /> CHP'ye özel cümle! | "/>

En Sıcak Konular

TSK bildirisindeki CHP'ye özel cümle!

6 Ağustos 2008 07:57 tsi
TSK bildirisindeki CHP'ye özel cümle! CHP'li Kılıçdaroğlu'nun YAŞ kararlarına ilişkin iddialarına sert bir dille cevap veren Genelkurmay, yayınladığı bildiriyi bu zamana kadar hiç kullanmadığı bir cümle ile bitirdi.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun YAŞ kararlarına ilişkin iddialarına çok sert cevap veren Genelkurmay Başkanlığı, bildirinin sonunda bu zamana kadar hiç kullanmadığı bir kelimeye yer verdi.

Yüksek Askeri Şura kararlarında ihraç çıkmamasını, ‘TSK ile AK Parti Hükümeti’nin anlaştığı’ şeklinde yorumlayan CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu’nun iddialarını ‘iftira’ olarak nitelendiren Genelkurmay Başkanlığı’nın bildirisi alışıla gelmiş bir cümle ile sonlandırıldı.

SAYGI VE İBRETLE DUYURULDU

Bundan önceki bildiri ve basın açıklamalarının sonunda ağırlıklı olarak,     Kamuoyuna saygı ile duyurulur” cümlesini kullanan Genelkurmay Başkanlığı CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan sert açıklamasını “Kamuoyuna saygı ve ibretle duyurulur.” Şeklinde bitirdi.

Bu zamana kadar TSK hakkında, basında çıkan haberler ve siyasilerden gelen eleştirilere benzer sertliklerde cevap veren Genelkurmay’ın CHP’li Kılıçdaroğlu’nun YAŞ kararları ile ilgili iddialarına verilen cevapta ‘ibretle’ kelimesini kullanması kafalarda soru işareti bıraktı. 

Kötü bir olaydan alınması gereken ders, uyarıcı sonuç” anlamını taşıyan ‘ibret’ kelimesinin ‘CHP’li Kılıçdaroğlu’na özel’ olarak kullanılması, Genelkurmay’ın bu bildiriyle, ‘CHP’li Kılıçdaroğlu’na benzer yorumlarda bulunan ve bulunacakların da ders alması gerektiği mesajını verdiği” şeklinde yorumlandı.

E-MUHTIRA SADECE SAYGI VARDI!

2008 yılı itibari ile bu zamana kadar web sitesinden 38 adet bildiri ve basın açıklaması yayınlayan Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Irak’taki PKK hedeflerine düzenlenen operasyonlarının 29 Şubat’ta son bulması ile CHP ve MHP’nin, “Irak’tan, ABD’nin talebi doğrultusunda çekinildi’ eleştirilerine cevap verdiği, 4 Mart 2008 tarihli bildiriyi, “Kamuoyuna saygı ve üzüntü ile duyurulur.” şeklinde sonlandırmıştı.

Genelkurmay, CHP’nin Cumhurbaşkanlığı seçimi için ‘367 sayısı gereklidir’ diyerek seçimlerin iptali için başvurduğu Anayasa Mahkemesi’nin, kararından hemen önce, hükümeti hedef alan ve kamuoyunda ‘27 Nisan E-Muhtırası’ olarak adlandırılan bildiriyi ise “Kamuoyuna saygı ile duyurulur.” diye sonuçlandırmıştı.

haber7



Bu haber 406 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,678 µs