En Sıcak Konular

Asıl bomba deliller 4. DVD'de

5 Ağustos 2008 09:10 tsi
Asıl bomba deliller 4. DVD'de
Ergenekon İddianamesi'nde avukatlara verilmeyen 4. bir DVD var ve Hiram Abas, Selen, Ünlütürk, Cingöz, Ersöz, Kayacan suikastleri anlatılıyor...

Ergenekon iddianamesinin omurgasını oluşturan 441 klasörlük delil listesinin haricinde, bugüne kadar sanık avukatlarına verilmeyen bir DVD'nin daha olduğu belirtildi. Güvenlik nedeniyle kimseye verilmeyen DVD'de devlet koruması altında bulunan gizli tanıkların önemli ifadeleri, Ergenekon örgütünün kamu kurumlarındaki yapılanması anlatılıyor.
Kimliklerinin ortaya çıkmaması için hem 2455 sayfalık iddianamedeki bazı bölümlere, hem de klasörlerdeki bilgilerde 'X, Dilovası, İsmet' gibi kodlarla adlandırılan gizli tanıkların, Savcı Öz'e çok özel bilgiler verdiği öne sürüldü. Gizli tanıklardan eski Dev Sol'cu 'Dilovası'nın eski MİT Müsteşar Yardımcısı mensubu Hiram Abas, emekli paşalar İsmail Selen ve Memduh Ünlütürk, Adana Jandarma Bölge Komutanı Temel Cingöz, eski MİT Müsteşarı Adnan Ersöz ve emekli paşa Kemal Kayacan'ın öldürülmesine ilişkin anlattıkları yer alıyor.

BEKAA'DAKİ TÜRK SUBAYI

Yine 420. klasörde, uzun yıllar Dev-Sol ve DHKP-C adına çalışan gizli tanık 'İsmet'in çarpıcı iddiaları yer alıyor. Bekaa'da DHKP/C kampında örgütün üst düzey yöneticileriyle birlikte silahlı eğitim aldığını anlatan 'İsmet', Suriyeli ve Vietnamlı eğitmenlerin örgüt militanlarını eğittiğini, Türk Özel Kuvvetleri'nde görevli bir subaydan da eğitim aldıklarını söyledi.

'İsmet'in şok etkisi yapan itirafları bu kadarla da kalmadı. İddiaya göre, DHKP/C törgütünün lideri Dursun Karataş ile sağ kolu Bedri Yağan'ın da cezaevinden normal şartlarda kaçması mümkün görünmüyordu. 'Gizli bir el' Karataş'ın kaçmasına yardım etmişti. Aynı şekilde örgütün büyük kayıplar verdiği büyük operasyonlarda Karataş, hep şaibeli şekilde kurtulmuştu. Abas suikastını gerçekleştirildiği belirtilen örgüt üyesi Ferit Eliuygun'un Abas'ı tanımasının mümkün olmadığını belirten 'İsmet' Eliuygun'un başka bir eylemde acemice öldüğünü söyledi.

DUYAR, ÖLDÜRÜLECEĞİNİ BİLİYORDU

Gizli tanık 'Yüksel'in ifadelerinin de avukatlara dağıtılmayan dördüncü DVD'de olduğu iddia edildi. 'Yüksel', Sabancı suikastı sanığı Mustafa Duyar'ın öldürülmesi olayını, bugüne kadar bilinenin dışında farklı bir şekilde anlattı. 'Yüksel', Duyar'ın öldürülmeden önce Kırklareli Cezaevi'nde bulunduğu sırada, Adil Yanık isimli bir kişinin Duyar'ı öldüreceğini, bu iş için 300 bin dolar aldığını, cinayeti de Nuri Ergin'in adamları olan Sami Tokur ve Ahmet Yargüder adlı kişilerin yapacağını cezaevi yönetimine bildirdiğini savcıya anlattı.

aktif haber



Bu haber 706 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,069 µs