En Sıcak Konular

Sedat Tatar: Ben Dilovası tanığı değilim

30 Temmuz 2008 22:26 tsi
Dilovası tanığı olarak lanse edilmekten büyük üzüntü duyduğunu belirten Ergenekon iddianamesinde ismi tanık olarak geçen Kocaeli-İstanbul Nakliyeci ve nakliyat Komisyoncuları Derneği Başkanı Sedat Tatar, "Benim gizli tanıklarla hiçbir alakam yoktur.

Dilovası tanığı olarak lanse edilmem çok yanlış. Başta ben olmak üzere tüm aile fertleri olarak çok üzülüyoruz.'' dedi.

Bir avukatlık bürosunda düzenlediği basın toplantısında, bazı basın organlarında Dilovası gizli tanığı olduğunun yazıldığını, yazılanların asılsız olduğunu ve bu haberlere son derece üzüldüğünü ifade eden Tatar, ''İstanbul'da Ticaret Mahkemelerinin bulunduğu binaya davet edildim. Hazırlık tahkikatını yapan görevliler ve Cumhuriyet Savcısı tarafından, tutuklu bulunan Emekli Tuğgeneral Veli Küçük hakkında sorular soruldu. Ben de Veli Küçük'ün Kocaeli İl Jandarma Komutanı olduğu dönemde benim de Gebze İlçe Jandarma Komutanlığında görevli olduğumu, kendisiyle ast-üst komutanlık dışında hiçbir bağımın olmadığını söyledim. Ancak soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı bu hususta benim tanık olarak ifademi almak istediklerini belirtince de bu yaptığım açıklamalar aynen ifadem olarak zapta geçirildi ve altını imzaladım.''

1995 yılına kadar Gebze Jandarma Komutanlığı idari işler müdürlüğünde Astsubay olarak görev yapan Sedat Tatar o dönemde Kocaeli İl Jandarma Alay Komutanı olan Veli Küçük'ün emrindeydi. Savcının daha çok bu dönemle ve hala Ergenekon soruşturması kapsamında Kandıra F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Emekli Tuğgeneral Veli Küçük'le ilgili kendisine sorular sorulduğunu belirten Tatar, "Bende savcı beye Veli Küçük'ün İl Jandarma Komutanı olduğu dönemde, Gebze ilçesinde görevli olduğumu, kendisiyle Ast-Üst komutanlık dışında hiçbir bağımın olmadığını, meslek hayatımın hiçbir döneminde herhangi bir meslektaşımın hukuk dışı bir davranışına tanık olmadığımı, dolayısıyla da bu konu hakkında hiçbir bilgim olmadığını, bu nedenle de ifademin alınmasına gerek olmadığını söyledim" dedi.

Sorgulama esnasında savcının devamlı olarak Veli Küçük'le ilgili sorular yönelttiğini aktaran Tatar, "Veli Küçük'le Hadi Özcan'ı bir arada görüp görmediğim soruldu. Bende görmediğimi söyledim. Sonra yine Veli Küçük'le Sedat Peker'in bir pikniğe birlikte gittiklerini, bundan haberim olup olmadığı soruldu. Haberimin olmadığını söyledim. Dilovası'ndaki limanlarda ne olduğunu, limanlardaki kaçak mazot olaylarıyla ilgili bilgim olup, olmadığı soruldu. Dilovası'ndaki limanlarda ne oluyor, bilmiyorum. Limanlar konusunda da bilgiye sahip olmadığını söyledim" şeklinde konuştu.

Kocaeli İl Alay Komutanı iken Veli Küçük'le askeri komuta kademesinde ilişki kurduğunu, zaten Veli Küçük'ün Gebze'ye nadir geldiğini vurgulayan Tatar, "Diğer alay komutanları haftada veya ayda bir Gebze'ye gelirken alay komutamız Veli Küçük 2 - 3 ayda bir Gebze'ye gelirdi" dedi. Bazı gazetelerin kendisini soruşturma kapsamında geçen 'Dilovası gizli tanığı' gibi göstermesine değinen Tatar, "İddianamede Dilovası KOD olarak belirtilen şahsın özellikleriyle ilgili ipuçları net olarak açıklanmaktadır.Bu ipuçlarını incelediğiniz zaman benim öz geçmişimin bu şahısla bağdaşmadığını net olarak göreceksiniz.Benim gizli tanıklıkla hiçbir alakam yoktur" diye konuştu.

CHP'li kimliği ile bilinen ve CHP Gebze ilçe başkanlığına bir dönem aday olan Tatar, gelişmelerle ilgili partisinin il ve ilçe başkanları ile milletvekillerine bilgi verdiğini aktardı. Tatar, açıklamasında eski komutanı Veli Küçük'ü savundu. Küçük'ün vatan millet menfaatine çalışan biri olduğunu, aksinin olduğu yerde bulunmayacağını anlatan Tatar, "Veli Küçük ülke menfaatlerinin aleyhine çalışma yapmaz. O Misak-i Milli sınırları için mücadele verir" dedi. Tatar şöyle devam etti; "Ben siz değerli Basın Temsilcilerinin de yakından tanıdığınız şekilde yıllardır Gebze'de ikamet etmekte ve çalışmaktayım. Yaşamımın her döneminde Demokratik, Laik ve Sosyal Hukuk Devletine ve Hukukun üstünlüğüne inandığımı ve savunduğumu, yasal olmayan hiçbir iş ya da eylemin yanında yer almadığımı beyan etmek isterim. Hali hazırda Sosyal Demokrat dünya görüşüme uygun bir siyasi partinin üyesiyim. Bu inandığım değerler doğrultusunda siyasal çalışmalarım devam etmektedir"
 
zaman



Bu haber 723 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,181 µs