Hukuk, demokrasi kazandı! | " /> Hukuk, demokrasi kazandı! | "/>

En Sıcak Konular

Hisarcıklıoğlu: Hukuk, demokrasi kazandı!

30 Temmuz 2008 22:15 tsi
Hisarcıklıoğlu: Hukuk, demokrasi kazandı! Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Anayasa Mahkemesi'nin, AK Parti hakkındaki kararını değerlendirirken, ''Türk hukuku kazanmıştır, demokrasi kazanmıştır'' dedi.

Hisarcıklıoğlu yaptığı yazılı açıklamada, siyasi partilerin demokrasilerin vazgeçilmez unsurları olduğunu belirterek, ''Yüce Mahkemenin verdiği karar, Büyük Milletimizin demokrasiye olan inancının tezahürü olarak kabul edilmelidir'' görüşüne yer verdi.

Herkesin serinkanlılıkla hareket etmesi gereken bir süreç yaşandığını belirten Hisarcıklıoğlu, ''uluslararası piyasalarda nereye gideceği belli olmayan bir çalkantının tam ortasında, zaman geçirmeden yeniden ekonomiye odaklanılmasının'' önemini vurguladı.

Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

''Türk hukuku kazanmıştır, demokrasimiz kazanmıştır. Türk demokrasisinin ve hukukunun gücü, derinliği, çağdaşlığı ve birikimine şahit olduk. Seçimle işbaşına gelen siyasi partilerin, seçim başarısızlıkları ile görevden ayrılmaları prensibinin yerleşmesi yolunda atılan her adım, laik ve demokratik Cumhuriyetimizi zayıflatmaz, güçlendirir.

Şimdi artık işe yeniden koyulma zamanıdır. Derinleşen uluslararası finansal kriz ortamında ekonomide atmamız gereken adımlar, almamız gereken tedbirler vardır. Hızlanan küresel rekabet ortamında geleceğimizi kurmak yolunda atmamız gereken adımları ertelediğimiz her gün, bir kayıptır. Zaman, ekonominin meselelerine eğilme, önceliği ekonomik yeniden yapılanmaya verme zamanıdır.''

-''HERKES GEREKLİ DERSLERİ ÇIKARMALI''-

Anayasa Mahkemesi kararından herkesin gereken dersleri çıkarmasında fayda bulunduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin ''gergin tartışmaya değil, yoğun çalışmaya ihtiyacı olduğunu'' ifade etti.

İş dünyasının beklentileri ve demokrasinin gelişmesiyle ilgili çalışmalara herkesin daha özenle destek vermesini isteyen Hisarcıklıoğlu, süreç içinde toplumun her kesiminin beklentilerini ertelemek zorunda kaldığını, artık ''hayatın normal akışına dönülmesi gerektiğini'' kaydetti.

Hisarcıklıoğlu, açıklamasını şöyle tamamladı:

''Bundan sonraki yol kazalarının önlenmesi için başta Anayasa olmak üzere, siyasal hayatımızı düzenleyen kanunların geniş bir mutabakat sağlanarak, demokrasimizin ve geleceğin büyük Türkiye'si için gerekli değişiklikler gerçekleştirilmelidir.''
 
zaman

 




Bu haber 330 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,773 µs