En Sıcak Konular

Kapatma davası İran'da son dakika geçti

30 Temmuz 2008 20:44 tsi
Anayasa Mahkemesi'nin AK Parti'ye yönelik kapatma davasında 'kapatılmama' kararı vermesini, İran Devlet Televizyonu IRINN de son dakika olarak duyurdu.

İran Devlet Televizyonu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, kapatma davası ile ilgili açıklamayı yaparken, gelişmeyi alt yazı olarak verdi. Haberde, "Anayasa Mahkemesi, iktidardaki AK Parti'nin kapatılmasını reddetti" ifadelerine yer verdi.

İlerleyen dakikalarda ise kanal, haberi yayınını keserek ayrıntılı şekilde duyurdu. Haberde, Türkiye'deki temsilcisine canlı yayında bağlanan kanal, izleyicilerine gelişmeyi birinci ağızdan duyurdu. Haberde, görüntü olarak, hakkında siyasi yasak istenen bakanların, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Anayasa Mahkemesi'nin görüntüleri kullanıldı.

İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen Bağlantısızlar Hareketi 15'inci Bakanlar Toplantısı çerçevesinde bu ülkede bulunan Babacan, İran Meclis Başkanı Ali Laricani ile yaptığı görüşme sonrası, dava ile ilgili sorulan bir soru üzerine "Anayasa Mahkemesi şu anda yoğun bir mesaide bu davayı görüşüyor. Ne zaman ve nasıl bir karar vereceklerini hep beraber göreceğiz. Bu noktada dava ile bir kelime bile etmeyi ben doğru bulmuyorum. Bu tamamen mahkemenin vereceği bir karar. Kararı hep beraber göreceğiz. Bizim dış konular olsun burada bir devamlılık söz konusu. Burada Türkiye'nin dış politikasının ne kadar yoğun olduğunu görüyorsunuz. Bir yandan dava devam ederken bir yandan biz bütün dünyanın konsantre olduğu önemli bir müzakere sürecinin yani resmen içinde olmasak da fiilen taraflarla görüşme şeklinde müdahil durumdayız ancak bir yandan işler devam ediyor, dünya dönüyor. Türkiye'nin uluslar arası ilişkileri hiçbir zafiyete uğramadan hiçbir boşluk bırakmadan devam edecek. Bu Türkiye'nin yüksek çıkarlarıyla ilgili bir konu" yanıtını vermişti.

zaman




Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,558 µs