En Sıcak Konular

Dünya AK Parti kararını böyle duydu!

30 Temmuz 2008 18:39 tsi
Dünya AK Parti kararını böyle duydu! Anayasa Mahkemesi AK Parti'nin kapatılmamasına karar verdi. Dünya basını Anayasa Mahkemesi'nin kapatılma kararını okuyucularına böyle duyurdu.

Anayasa Mahkemesi'nin AK Parti hakkında verdiği kararı dış basında da son dakika olarak yer aldı. Anayasa Mahkemesi'nin AK Parti hakkındaki kararı açıklayan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın konuşması, CNN International, BBC World, El Cezire International gibi kanallardan canlı olarak verildi.

Reuters ajansı, abonelerine kararı duyururken "Demokratik bir şekilde seçilmiş bir partinin kapatılabileceği korkusunun finans pazarlarını yıprattığı Türkiye'de aylardır süren siyasi belirsizliği sona erdirdiği" ifadesini kullandı.

"AK Parti yasaktan kurtuldu" diyen BBC, Anayasa Mahkemesi'nin mali yaptırım uyguladığını kaydetti. Geçen yıl yapılan seçimlerde AK Parti'nin suçlamaları kabul etmediğini belirten BBC, davanın demokrasiye karşı bir saldırı olarak gördüğünü belirtmişti. BBC, "Dava, İslami kökleri olan AK Parti ile laik elitler arasındaki çekişmenin zirve noktasını oluşturdu"

AP ajansı ise Anayasa Mahkemesi'nin kararı 3 günlük değerlendirmenin ardından verdiğini belirterek, hakkında siyasi yasak istenen bazı partililerin, daha önce kapatılmış bir partiye eskiden üye olduklarını hatırlattı.

El Cezire kanalı ise Anayasa Mahkemesi'nin kararı ile ilgili internet adresinden verdiği haberde AK Parti'nin yüzde 47'lik bir oy oranıyla iktidara geldiğini ve Avrupa Birliği'nin karara sert tepki gösterdiğini kaydetti. Öte yandan El Cezire, Türkiye'deki finans piyasalarında son bir haftadır bir iyimserlik hakim olduğunu ve beklentinin hep partinin kapatılmayacağı yönünde olduğunu belirtti. Haberde Türk lirasının dolar karşısında değer kazandığı vurgulandı.

Alman Der Spiegel de AK Parti'yle ilgili mahkeme sonucunu internet sayfasında manşet yaptı. "Mahkeme, kapatılma isteğini reddetti" diyen dergi, "Türk hükümeti üzerindeki kriz sona erdi. Mahkeme, AK Parti'yi kapatmadı." dedi. Dergi, "Eğer mahkeme AK Parti'yi kapatsaydı ve siyasi yasaklar getirseydi seçimler olacaktı" ifadesini kullandı. Alman Focus dergisi de AK Parti'nin yasaklanmadığını okuyucularına son dakika olarak duyurdu.

Rusya'nın Ria Novasti, Azerbaycan'ın APA ajansı, Financial Times, New York Times, Washington Times gibi gazetelerin ve Times, Der Spiegel gibi dergilerin internet siteleri de AK Parti'nin kapatılmayacağını son dakika olarak duyurdu.

star



Bu haber 290 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,224 µs